Η κυβέρνηση πήγε στις ΗΠΑ για να κουρέψει το χρέος και γύρισε... κουρεμένη - Πάμε φουλ για 4ο μνημόνιο προκειμένου να δεχθεί το ΔΝΤ...
να παραμείνει στο πρόγραμμα - Ο δήθεν τσαμπουκάς της κυβέρνησης κατέληξε σε πρωτοφανή υποτακτικότητα - Έρμαιο των δανειστών ο Τσίπρας
Τα επιπλέον μέτρα που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα οποία ανεβάζουν τον πήχυ από τα 5,4 δις ευρώ στα 9 δισεκατομμύρια δεν είναι τίποτα άλλο από μια «εγγυητική» των Ευρωπαίων προς το Ταμείο!
Επειδή η επικοινωνιακή διαχείριση την οποία ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, θολώνει τα νερά, το Newsbomb.gr σας αποκαλύπτει, τι ακριβώς είναι τα επιπλέον μέτρα που εμφανίζονται ώς «ρήτρα».
Το ΔΝΤ εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε καταστήσει σαφές ότι για να παραμείνει στο πρόγραμμα απαιτείται κούρεμα χρέους.
Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και συγκεκριμένα το Βερολίνο αρνούνται να προχωρήσουν σε μια τέτοια διαδικασία, το Ταμείο αντιπρότεινε μέτρα, δηλαδή πλεονάσματα!
Συνεπώς το δίλημμα το οποίο ετέθη από τον κ. Τόμσεν και το οποίο ειπώθηκε με σαφήνεια στον κ. Τσακαλώτο στις ΗΠΑ, ήταν το ακόλουθο:
Ή κούρεμα χρέους ή πλεονάσματα για να παραμείνουμε στο πρόγραμμα διάσωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση με απόλυτη υποτακτικότητα και σε συνεννόηση με το Βερολίνο, επέλεξε το δεύτερο:
Νέα μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μόνο και μόνο για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο, μέσα στο υπάρχον τρίτο μνημόνιο!
Τι λέει το Μαξίμου
Η ίδια η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την πρόταση των δανειστών για την ψήφιση τώρα προληπτικών μέτρων που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι το 2018.
Στο non paper που απέστειλε το Μαξίμου στα ΜΜΕ, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλύψουμε το στόχο του 3,5%, το 2018. Με δυο λόγια, η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που υπολογίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και συμφωνούν και οι ελληνικές αρχές και, μόνο αν το 2018 δεν πιάσουμε το στόχο, να είμαστε υποχρεωμένοι, τότε, να εφαρμόσουμε και κάποια από τα μέτρα που προτείνει το Δ.Ν.Τ.».
Είναι προφανές ότι η... μπλόφα του κ. Τσίπρα περί παραίτησής του σε περίπτωση που ζητηθούν νέα μέτρα, δεν συγκίνησε κανέναν.
Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να απειλήσει ούτε τον Τόμσεν, ούτε βεβαίως τον Σόιμπλε.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άρτος και θεάματα...
Για όσους ακόμα και τώρα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν η κυβέρνηση θα δεχθεί αυτό τον όρο των 9 δισεκατομμυρίων στη συμφωνία που θα υπογράψει με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες.
Βέβαια, κατά την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση της αριστεράς θα παρουσιάσει την ήττα ως μεγάλη νίκη!
Πώς θα γίνει αυτό;
Με τη μέθοδο της προπαγάνδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου