Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 10 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 500; ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΠΗΡΕ Ή ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ; ΓΙΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΑΓΙΟ" ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ!!!!

Το σόου του Ελέους κι ένας "άγιος" των Ες-Ες
Ο Πάπας λέει θα γυρίσει πίσω στο Βατικανό μαζί με 10 πρόσφυγες. Έτσι...

στο σωρό, δέκα τυχαίους; Ποιος ξέρει; Λέγεται ότι θα είναι από ειδικές ομάδες που έχουν «εγκλωβιστεί». Αλλά γιατί μόνο δέκα; Γιατί όχι πεντακόσιους; Δεν έχει χώρο ή λεφτά το Βατικανό; Τα γαμψά νύχια του Ελέους περνούν και σώζουν έτσι χωρίς νόημα πολλές φορές…
Είναι φανερό ότι επενδύθηκαν πολλά σε αυτό το… μίτινγκ των Εκκλησιαστικών εξουσιών, μένει να δούμε τι θα έχουν καταφέρει από αύριο, πως θα το εκλάβουν οι ενδιαφερόμενοι. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες και ώρες οι «ροές» των προσφύγων είχαν καταλήξει σχεδόν μηδενικές με τους Τούρκους πολύ νευρικούς και την αριστερή ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί το ΝΑΤΟ να εξηγεί στους γείτονες ότι η δουλειά θα πάει και στο νότιο Αιγαίο, αναγκαστικά, εδώ που φτάσαμε. Μέχρι κι ο Πάνος με τις πολλές διαφορετικές στολές άρχισε να καταλαβαίνει τι γίνεται.
Αυτά μέχρι σήμερα, από αύριο θα δούμε τι μήνυμα δόθηκε. Να είναι «οι χριστιανοί παπάδες  περιμένουν να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους, μελλοντικούς πελάτες» ή να είναι «ανοίγουν πάλι τα σύνορα, μας θέλει πολύ ο Πάπας στην Ευρώπη»; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται κουβέντα για να πάνε στη Σαουδική Αραβία ή στη Μαλαισία που είναι και πλούσιες. Ούτε στην Κίνα ή την Νότιο Κορέα την πατρίδα του επικεφαλής του ΟΗΕ. Η κουβέντα είναι γιατί δεν πάνε στην πλούσια Ευρώπη που έχει τα καλύτερα επιδόματα (όχι παντού, εμείς από πρόωρες συντάξεις ξέρουμε, δεν είχαμε χώρο για επιδόματα).
Τι ακριβώς εκπροσωπεί ο Πάπας όμως; Ότι και «ο δικός μας», μια διαχρονική εξουσία, απλά «ο δικός μας» έχει απώλειες στο ποίμνιο καθώς οι πιο πολλοί Ορθόδοξοι είναι Σλάβοι και  θα ήθελαν τα πρωτεία στη μαμά Ρωσία. Άσε που «ο δικός μας» δεν είναι και ξεκάθαρο ποιος ακριβώς είναι γιατί άλλες μητροπόλεις έχει ο εν Τουρκία εδρεύων, άλλες ο εν Αθήναις. Και το ερώτημα «τι είναι ο Πάπας», ειδικά ετούτος ο ανθρωπιστής και κάπως πιο πονόψυχος από τους άλλους, παραμένει.
Διότι μια τέτοια αρχή έχει συνέχεια, ειδικά αν έχει τεράστια κρίματα και αν δεν τα έχει αποκηρύξει, δεν έχει εξιλεωθεί γι’ αυτά. Προσωπικά δεν είμαι από εκείνους που ασχολούνται με το ποιος είναι σχισματικός, εμείς ή οι Παπικοί. Δεν ανήκω στους ταλιμπάν που θυμούνται την άλωση της Πόλης από τους σταυροφόρους κι όχι το τι προηγήθηκε στην Ανατολική Ρώμη σε βάρος δυτικών. Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας δεν έφαγα το παραμύθι ότι οι καλοί αδερφοί μας Σέρβοι είχαν όλα τα δίκια, αφήγημα που ανέλαβαν να το «διδάξουν» στον κόσμο ακροαριστεροί και ακροδεξιοί δημοσιογράφοι.
Δεν έχουν περάσει όμως ούτε είκοσι χρόνια από όταν το Βατικανό έκανε Άγιο τον Αλοΐσιγιο Στέπινατς, τον καρδινάλιο των καθολικών στην Κροατία που ευλογούσε τους «Ουστάσι»(κροατικά τάγματα στο πλευρό των Ες-Ες) του Άντε Πάβελιτς στο Γιασένοβατς κι αλλού. Κι ο καλός ψυχόπονος Πάπας που κάνει ρεσεψιόν στους πρόσφυγες δεν έχει προλάβει ακόμη να πει κάτι για θέματα σαν αυτό. Έχει πολλές «σέλφι» να βγάλει, όπως η Μέρκελ πριν καταλάβει τι γίνεται…
Γ.Συμψηρής (agrinionews.gr)

1 σχόλιο:

  1. Πάπας Φραγκίσκος: "Ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος" (vid) - Βαθύς προβληματισμός για την αιρετική δήλωση του ηγέτη των Καθολικών
    02/08/2015
    https://www.youtube.com/watch?v=Ir_7vo9UZcU

    ΑπάντησηΔιαγραφή