Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ: ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ! ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΗΝ...ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!

Καταδρομική εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών σημειώθηκε το μεσημέρι...
της Δευτέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Περίπου 25 άτομα αιφνιδίασαν τον σκοπό και και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των λαθρομεταναστών πραγματοποίησαν μίνι πορεία εντός του χώρου του υπουργείου. Φεύγοντας πέταξαν κόκκινη μπογιά σε φυλάκιο.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως:...

«το μεσημέρι της 18/4 ως Ex Portu αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με συντρόφους του δικτύου της ΑΚ, κινηθήκαμε αιφνιδιαστικά και αποκλείσαμε το υπουργείο ναυτιλίας που βρίσκεται στον ίδιο ασφυκτικά φρουρούμενο χώρο με τα γραφεία της frontex στο λιμάνι του Πειραιά.
Επιλέξαμε να λούσουμε με κόκκινη μπογιά συγκεκριμένα σημεία στο χώρο, θέλοντας να καταδείξουμε την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της frontex για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του Αιγαίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφία από την παρέμβαση, ένστολος του λιμενικού σώματος έσπευσε να χειροδικήσει εναντίον συντρόφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αλλά του κόπηκε γρήγορα η όρεξη.
Η δράση αυτή, προιόν της 13ης πανελλαδικής συνάντησης της ΑΚ, δηλώνει την εναντίωση μας στην ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, των κέντρων κράτησης, της στοχοποίησης των αλληλέγγυων.
Καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τα κλειστά σύνορα και γι αυτό το λόγο στις 15 Ιουλίου η ΑΚ στα πλαίσια του πανευρωπαικού δικτύου Βeyond Εurope καλεί και συμμετέχει στη διοργάνωση του NO BORDER CAMP στη Θεσσαλονίκη».

NAYTILIAS NAYTILIAS1 NAYTILIAS2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου