Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!


Η Βελγίδα Παραολυμπιονίκης Marieke Vervoort, η οποία κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του  Λονδίνου, προκάλεσε...

αμηχανία όταν δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ευθανασία μετά τους Αγώνες στο Ρίο. Η ίδια αποδίδει την απόφασή της, στους αφόρητους πόνους που νιώθει που είναι δύσκολο να τους αντέξει και είναι δύσκολο να προπονηθεί με την ένταση που θέλει. Τελικά είναι αγωνίστρια ζωής ή όχι; Πόσο ηθικό, χριστιανικό είναι αυτό που πάει να κάνει; Δίνει μαθήματα ζωής ή όχι; Μπαίνει ένα τεράστιο ηθικό και φιλοσοφικό ζήτημα. 
Το ρεπορτάζ που αφορά στην απόφαση της αθλήτριας είναι από το news.gr
"Θα σταματήσω την καριέρα μου μετά τους παραολυμπιακούς στο Ριο. Μετά, θα δω τι θα φέρει η ζωή για μένα", είπε η 37χρονη, που αγωνίζεται ως σπρίντερ σε αναπηρικό αμαξίδιο, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό, RTL. "Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ευθανασία", συνέχισε.
Η Vervoort πάσχει από ανίατη εκφυλιστική ασθένεια και ανέφερε στη συνέντευξη, πως είναι δύσκολο για εκείνη να αντέξει τους αφόρητους πόνους. "Πονάω κάθε μέρα, μερικές νύχτες δυσκολεύομαι να κοιμηθώ και μετά από δέκα λεπτά ύπνου, πρέπει να προπονηθώ", συμπλήρωσε. 
Η αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα σπριντ με αναπηρικό αμαξίδιο και το ασημένιο στα 200μ., στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. "Το Ρίο είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Προπονήθηκα πολύ σκληρά, παρά το γεγονός ότι έπρεπε μέρα και νύχτα να παλέψω για την ασθένειά μου...", κατέληξε. 

2 σχόλια:

  1. Το ζήτημα δεν είναι ηθικό (σημ. η λέξη "ηθική" με την έννοια της αρετής) είναι ζήτημα νομιμοποίησης της ευγονικής, αλλά και της ήδη νομιμοποιημένης ευθανασίας. Μόνο που οι παραχαράκτες των λέξεων και των εννοιών τους αγνοούν πότε και πώς έγινε δεκτός ο όρος "ευθανασία".

    "Σχετικά με το όρο «ευθανασία» καλό είναι να γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι σύμφωνα με τα καθ΄ ημάς ισχύοντα, ευθανασία σημαίνει θάνατος σε στιγμές απερίγραπτης χαράς κατά το παράδειγμα αποθανόντος προγόνου. Ο οποίος πέθανε επευφημούμενος, όταν τα παιδιά του πρώτευσαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της τότε εποχής"

    Οι παραχαράκτες αυτό το αποσιωπούν.
    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/02/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή