Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΤΙΓΚΑΣ: "ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ-ΤΩΡΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 35

                                                   26 Ιουλίου 2017

Αποφασίστε Άμεσα – Τώρα
κ. Δήμαρχε
Τη Μείωση των Δημοτικών Τελών
σε Χολαργό και Παπάγου

Με 14.000.000€ Ταμειακά Διαθέσιμα
Η Μείωση είναι Επιβεβλημένη

Τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2017 είναι:
·         Στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο
·         Στου Παπάγου 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο

Ο Δήμαρχος υποχρεούται σε λίγες μέρες να καταθέσει τον...

 Προϋπολογισμό του 2018. Συνεπώς θα πρέπει, για να γνωρίζει τα δημοτικά τέλη που θα εισπράξει τη χρονιά που έρχεται, να φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι και για το 2018 δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε πέρυσι, που πρότεινε τη διατήρηση των δημοτικών τελών στο ίδιο ύψος. Μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν:

        α. Τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας είναι ιδιαίτερα ψηλά δεδομένης της παρούσης οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας των συνδημοτών μας να ανταποκριθούν.
        β. Ο δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς της χώρας.
        γ. Η ανακύκλωση αποδίδει πλέον μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, επομένως μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι καταβάλλουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Κατά συνέπεια υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης χαμηλότερων τελών.
         δ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεδομένου ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 14.000.000 Ευρώ.
        ε. Όλοι οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ανακούφισης των δημοτών ενώ ο Δήμος μας παραμένει προκλητικά άπραγος.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι της  διατήρησής τους στα επίπεδα του 2017. Τα Δημοτικά Τέλη υπό τις σημερινές δύσκολες για τους δημότες μας συνθήκες, συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ο Κώστας--Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου—Χολαργού και τα στελέχη της, αφού μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σοβαρό αυτό ζήτημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση, προτείνουμε στο Δήμαρχο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2018 στου Παπάγου και στο Χολαργό, με στόχο  τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων έως το 2019.

        Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, προτείνει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών που σήμερα είναι στου  Παπάγου 2,00 Ευρώ/τ.μ. και στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τ.μ. ως εξής:

                           Η Πρότασή μας

                                                Δ. Κ. Παπάγου   Δ.Κ. Χολαργού
                     
·               Δημοτικά Τέλη για 2018    1,70/τ.μ.            1,50/τ.μ.
·               Δημοτικά Τέλη για 2019    1,40/τ.μ.            1,40/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγου και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση το σύνθημα “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, που υποσχεθήκατε και υπό το οποίο λάβατε την ψήφο των συνδημοτών μας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα από την κατάσταση που είναι σήμερα.

Κύριε Δήμαρχε

Όταν ο Δήμος μας έχει πάνω από 14.000.000 € απόθεμα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μείωση είναι εφικτή, αρκεί να έχετε τη βούληση.  

Σας ρωτάμε ευθέως την έχετε;

Αν ΝΑΙ αποφασίστε το επιτέλους.
         Αν ΟΧΙ θα είστε υπόλογος έναντι των συνδημοτών μας.




1 σχόλιο:

  1. Εάν αποφασισθεί κάτι τέτοιο, Ο Ξύδης θα προσφύγει στο Σ.τ.Ε. και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή