Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ...ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΟ! ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας ...

του μετά την επίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΠΑΕ.

Η αποχώρηση δεν θα είναι άμεση, αλλά θα δρομολογηθεί σταδιακά έως το τέλος της εφετινής αγωνιστικής σεζόν με παράλληλη πρόσκληση πιθανών ενδιαφερομένων που επιθυμούν να επενδύσουν στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν διαλύεται ακαριαία, αλλά… αποσυντίθεται. Σιγά- σιγά μέχρι να φτάσει στην απώλεια.
Ο κ. Αλαφούζος σκοπεύει να προσφέρει απο εδώ και πέρα 20 εκ ευρώ, ποσό το οποίο θα καλύπτει ανάγκες οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα.

Δηλαδή τακτοποιήσεις διακανονισμών με παίκτες που έχουν κερδίσει προσφυγές στα δικαστήρια, μισθούς συμβολαίων, υποχρεώσεις στο δημόσιο και εξυπηρετήσεις δανείων.

Μέχρι πότε; Μέχρι να βρεθεί λύση με το ιδιοκτησιακό και να αναλάβει κάποιο άλλο διοικητικό σχήμα τις τύχες του συλλόγου.

«Αγκάθι» τα χρέη

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι τα χρέη. Ελλείμματα, τα οποία έμειναν από την εποχή της πολυμετοχικότητας και «βαραίνουν» τον ισολογισμό της ΠΑΕ. Αυτά ανέρχονται στα 47 εκ ευρώ, ενώ επιπροσθέτως υπάρχει και άνοιγμα ύψους 30 εκ ευρώ, το οποίο αφορά σε οφειλές που έχουν διακανονιστεί σε βάθος πενταετίας.

Αυτή η επιβάρυνση συν την απουσία ενός σύγχρονου γηπέδου αποτελούν και τις βασικές παραμέτρους που καθιστούν μη ελκυστική την προοπτική ενασχόλησης με την ΠΑΕ απο πιθανούς χρηματοδότες.

Γιαννακόπουλος και «PAO Foundation»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αποτελείται αρχικά από επιφανείς επιχειρηματίες που θα βάλουν αρκετά χρήματα.

Συνεπικουρούμενοι από τη συνδρομή των απλών φιλάθλων της ομάδας, θα συστήσουν το «PAO Foundation», το οποίο θα διαχειρίζεται την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Στις συζητήσεις που έγιναν το θέμα των χρεών και της αποπληρωμής τους, αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο με συνέπεια το όλο εγχείρημα να «ναυαγήσει».

Η προοπτική αυτή ωστόσο παραμένει ως τη μοναδική λύση αυτή τη στιγμή για τη σωτηρία της ομάδας.
Ακόμη πιο σκληρή λιτότητα

Ο Παναθηναϊκός θα βαδίσει με… μνημονιακή πολιτική στο προσεχές διάστημα με στόχο να επιβιώσει. Στο σχεδιάγραμμα του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται πωλήσεις παικτών, δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα, απολύσεις προσωπικού και προώθηση των νεαρών παικτών από τις Ακαδημίες με στόχο να μειωθεί το κόστος της ομάδας.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι μακρόπνοο, ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά, καθώς δεν υπάρχει προοπτική βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης.
Το σενάριο της Γ Εθνικής

Υπάρχει ως ενδεχόμενο ακραίας μορφής. Ωστόσο δεν θα ωφελήσει και αντίθετα θα καταστρέψει το σύλλογο. Κι αυτό διότι ο σχετικός Νόμος έχει αλλάξει από το καλοκαίρι, ακριβώς για να αποφεύγονται «δόλιοι υποβιβασμοί».

Πλέον η ομάδα που υποβιβάζεται από επιλογή, πέφτει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού που εδρεύει και θα πρέπει να μείνει για τρία χρόνια έχοντας παράλληλα την υποχρέωση να βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις. Στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα ανόδων, μέχρι να επιστρέψει στη Σουπερλίγκα.

Ταυτόχρονα τα χρέη ακολουθούν το ΑΦΜ της ΠΑΕ και «χάνονται» μόνο εφόσον το υφιστάμενο «πτωχεύσει» και αλλάξει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
athina984.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου