Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΣΒΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"! Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ Κ@ΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ! ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ...


Εδώ και μία εβδομάδα άρχισε η σχολική χρονιά 2017 - 2018. 
Κατά την έναρξη και αυτής της χρονιάς διαπιστώσαμε ότι τα σχολικά...
 βιβλία Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της 9ης και της 12ης τάξης στην Αλβανία - μεταξύ τους και οι μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων - συνεχίζουν να περιλαμβάνουν το κεφάλαιο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα". 

Ως "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" αναφέρονται η δυτική Μακεδονία καθώς και ολόκληρη η Ήπειρος ως "Τσαμουριά".

Παρά τις αλλεπάλληλες διακρατικές συμφωνίες την τελευταία δεκαετία μεταξύ των Υπουργείων Ελλάδας και Αλβανίας για αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης, η αλβανική πλευρά δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή όπως δείχνει η πραγματικότητα.
Αντίθετα το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας έχει αφαιρέσει εδώ και χρόνια από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ως δείγμα "καλής θέλησης" απέναντι στους γείτονες.Το γεγονός αποδεικνύει την μονόπλευρη τήρηση της συμφωνίας.

Η Αθήνα έσβησε από τα σχολικά της βιβλία την μνήμη ενός ζωντανού τμήματος του Ελληνισμού, ενώ τα Τίρανα συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ανύπαρκτες αξιώσεις που προσβάλλουν την Ελλάδα. 

Δεν θα ανεχτούμε το θέμα ως τετελεσμένο και θα το επισημαίνουμε κάθε χρόνο μέχρι επιτέλους κάποια Ελληνική κυβέρνηση πράξει το αυτονόητο και αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας τέλος στην πολιτική της υποχωρητικότητας έναντι των αλβανών.   

Αναμένουμε επίσης την καταδίκη του συγκεκριμένου κεφαλαίου και από τους διεθνείς οργανισμούς.

Παραθέτουμε όλες τις επίμαχες σελίδες.


Βιβλίο Γεωγραφίας 9ης τάξης


Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.


Στη σελίδα 7 αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα! 


Στη σελίδα 8 ιστορικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης της "αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς" στην Ελλάδα το 1913. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών.

Στη σελίδα 29 στοιχεία απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και η Τσαμουριά


Στις σελίδες 134-135 ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα.


Βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξης

Εξώφυλλο


Σελίδες 8-9 με "ιστορικά στοιχεία" για τον αλβανικό χαρακτήρα της Ηπείρου


Συνέχεια στις σελίδες 10-11 των ιστορικών αναφορών για την Ήπειρο από την αρχαιότητα ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας εκτός αλβανικού κράτους. Μια από τα ίδια και στις σελίδες 12-13

Σελίδες 188-190: Το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας και διάφορα στοιχεία για την "Τσαμουριά"...Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
21-9-2017, http://esvh1914.blogspot.gr/2017/09/2017-18.html (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

 1. Η Κόνιτσα η Καστοριά και η Φλώρινα, έχουν αλβανική μειονότητα;;;
  Τα Ιωάννινα η Πρέβεζα η Άρτα, έχουν αλβανική μειονότητα;;;
  Όχι βέβαια!
  Τότε πώς "διατηρούν και αξιώνουν" τέτοιες "διεκδικήσεις";;;

  Η Βόρεια Ήπειρος ΕΧΕΙ Ελληνική μειονότητα!!!
  Τις πόλεις της Χειμάρας, των Αγ.Σαράντα και αλλού, τις κατοικούν ΕΛΛΗΝΕΣ και...
  Ορθόδοξοι Χριστιανοί στο θρήσκευμα!
  Αυτονόητα λοιπόν, έχουμε όχι μόνο στο γένος αδελφούς που κατοικούν από την άλλη μεριά των..."συνόρων", αλλά και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ!!!

  Με ημίμετρα δεν κάνεις Εξωτερική Πολιτική κε Κοτζιά...
  "συνέλθετε" όλοι σας οι πολιτικάντηδες, διότι...
  υπάρχουν και οι θηλιές!

  ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή