Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ LIKE ΣΟΥ!

Συντάκτης: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Δεν ειναι η πρώτη φορά που χιλιάδες ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες ....

κοινοποιούν μια ψεύτικη είδηση ή αλλιώς Hoax για ένα παιδί που έχει πρόβλημα και πρέπει να θεραπευτεί, για κάποιον που πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια και με ένα share και ένα like θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει.

Ζούμε στην εποχή των Hoaxes, και των spams, με ένα κοινό (χρήστες) δυστυχώς να μην αποκτά εμπειρία απέναντι σε φαινομενικά εμφανείς απάτες.

Τις τελευταίες ώρες κοινοπειείται με αστραπιαίους ρυθμούς η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως χρειάζεται εγχείρηση στα μάτια και πως το Facebook θα δώσει 10 λεπτά του ευρώ για κάθε κοινοποίηση.

Μάλιστα σήμερα δύο επαφές που έχω στο messenger μου το έστειλαν και σε μήνυμα στο inbox μου!

alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΤΑΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ HOAKS'Η' SPAMS ????? ΚΑΙ ΚΑΤ ΑΚΟΜΗ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΩΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή