Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ! Ό,ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός-γιουσουφάκι τελικά εκτελεί τις παράλογες απαιτήσεις...


Ερντογάν, αλλάζοντας το καθεστώς διορισμού μουφτή στη Θράκη, καταργώντας δηλαδή τη Συνθήκη της Λωζάνης!!! Το πολυημένο πολιτικό τομάρι-Τσίπρας μιλώντας για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη, είπε πως ουσιαστικά "πρόκειται για μια συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης" και ότι αυτή θα πρέπει να γίνει ανοικτά και δημόσια εκφράζοντας την ευχή ότι σε αυτό που θα καταλήξουμε "να το δεχθούν όλοι" και να μην το μποϊκοτάρουν, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι είναι αυτοί οι "όλοι" ΄που ελπίζει να την δεχθούν.

Όπως αναφέρει και τοpronews.gr, oυσιαστικά με όσα είπε ο Τσίπρας ικανοποιεί το αίτημα Ερντογάν για "επικαιροποίηση" της συνθήκης της Λωζάνης στο θέμα των μουφτήδων και έπονται και άλλα. Μένει να δούμε εάν θα ικανοποιήσει και το "παράπονο" του Ερντογάν για το τζαμί στο βοτανικό που δεν έχει μιναρέ...

Ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

«Η συζήτηση έχει ξεκινήσει το εσωτερικό της κυβέρνησης εδώ και καιρό και είναι συζήτηση που πρέπει να γίνει δημόσια και ανοιχτά με τη μουσουλμανική μειονότητα, πέρα από τον κ.Ερντογάν.

Ηδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στη Θράκη που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την εργασία. Εχουμε φέρει στη βουλή νόμο- τομή που αφορά τη σαρία.

Η συζήτηση που αφορά πώς θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε υπαρκτές αντιθέσεις που ένα τμήμα δεν αναγνωρίζει τον θρησκευτικό ηγέτη που αναγνωρίζει η Πολιτεία, είναι μια συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε. Να φτάσουμε στο σημείο να αναγνωρίζουν τα ίδια πρόσωπα και οι δύο πλευρές".

Δεν αφορά αυτό τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μακάρι αυτό που θα καταλήξουμε να μην το μποϊκοτάρουν κάποιοι και να το δεχθούν όλοι».

Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο: