Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ! ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟ-ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ! ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

Δολοφονία - Παιδοκτονία - Αυτοκτονία
Η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση είναι ανατριχιαστική. Ο αστυνομικός, σύζυγος και πατέρας, αφού εκτέλεσε την πεθερά και τη σύζυγό του και...

αφού σκότωσε το παιδί του, έμεινε επί μιάμιση ώρα περίπου στον τόπο του εγκλήματος κοιτώντας το θανατικό. Μετά αυτοκτόνησε. Άλλωστε, δεν του έμενε τίποτε άλλο να κάνει. Η ζωή του είχε τελειώσει ήδη με τον πρώτο πυροβολισμό. Δεν είχε πια κανένα νόημα μετά και το τελευταίο πάτημα της σκανδάλης.

Δεν είχε δώσει δικαιώματα όλα τα τελευταία χρόνια όσο υπηρετούσε, από το 1996, ως φρουρός - σκιά του Κώστα Σημίτη. Περνούσε και τις ψυχολογικές αξιολογήσεις, ως όφειλε, τουλάχιστον έως το 2011. Άλλες πηγές υποστηρίζουν πως αξιολογήθηκε και πρόσφατα.

Συγγενείς και φίλοι αποκαλύπτουν πως πίσω από την τραγωδία κρύβεται μία οικονομική διαφορά. Ένα διαμέρισμα για την ακρίβεια, το οποίο ανήκε στην πεθερά του δράστη και δεν το έγραφε στην κόρη της για να το χρησιμοποιήσει ως ιατρείο. Οι σχέσεις είχαν διαταραχθεί τόσο, ώστε να ομιλούν πια για διαζύγιο. Η κόρη συμφωνούσε με τη μητέρα της. Ήταν επιστήμονας, ρευματολόγος, σε γνωστό και καλό νοσοκομείο. Έχει και αυτή η λεπτομέρεια τη σημασία της. Κάποιοι κάνουν λόγο και για κάποιο άλλο ακίνητο, ένα σπίτι της πεθεράς που δεν επιθυμούσε να το μεταβιβάσει στον γαμπρό της. Μία πολύ κοινή ιστορία οικονομικής διαφοράς που ανακαλύπτει κάποιος σχεδόν σε κάθε γειτονιά αυτής της χώρας.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν την αγριότητα της εκτέλεσης και κυρίως την τελική αυτή ενέργεια, την εκτέλεση ενός παιδιού 3,5 ετών, του δικού του παιδιού; Ουδείς ξέρει και είναι σχεδόν αδύνατο πια να μάθει κάποιος πώς λειτούργησε ξαφνικά ο δράστης για να σκορπίσει τον θάνατο μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ένας αστυνομικός, κατά τεκμήριο ψύχραιμος και δοκιμασμένος στη δουλειά του τόσα χρόνια. Ένα διαμέρισμα στη μία μεριά της εξίσωσης, τέσσερις θάνατοι στην άλλη μεριά. Απολύτως παράλογο, υπερβαίνει κάθε δυνατή λογική προσέγγιση, είναι αυτό που λένε... ανείπωτο. Και αυτή η μιάμιση ώρα να αντικρίζει το πτώμα του παιδιού του; Πώς μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινο μυαλό; Πώς μπορεί να το αντέξει ανθρώπινο βλέμμα; Πολύ απλά, δεν μπορεί.

Οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις των συναδέλφων του έρχονται να «κλειδώσουν» την ψυχιατρική προσέγγιση. Κάνουν λόγο για «ταξικό» bullying κατά του αρχιφύλακα από την πεθερά του, η οποία τον απαξίωνε συστηματικά χαρακτηρίζοντάς τον ακατάλληλο για την κόρη της. Είναι δυνατόν αυτή η απαξίωση να οπλίσει το χέρι ενός έμπειρου αστυνομικού, ώστε να πυροβολήσει 8 φορές κατά της οικογενείας του, σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού, έχοντας τον χρόνο να ξανασκεφτεί; Αν ναι, τότε πώς ολοκληρώθηκαν και με επιτυχία μάλιστα οι ψυχομετρικές αξιολογήσεις του από την Υπηρεσία του; Οι πάντες γνώριζαν την ενδο-οικογενειακή του κατάσταση εκτός από τους ειδικούς που ανέλυσαν τα τεστ;


Η νεκροτομή καθώς και οι ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις θα καταδείξουν αν το πρόβλημα ήταν οξύτερο, αν δηλαδή ο αστυνομικός ακολουθούσε κάποια θεραπεία ή όχι, ή αν κατέφευγε σε ουσίες. Αν και αυτό συνέβαινε, τότε η Υπηρεσία είναι ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη. Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε για άλλη μία φορά ειδικοί και μη θα παραμείνουν άφωνοι μπροστά στο μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που ακολουθεί κατά πόδας τη ζωή μας εξαρχής. Δολοφονία, παιδοκτονία, αυτοκτονία. Το σύνδρομο του απόλυτου αυτο-εκμηδενισμού.

ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου