Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΙΓΚΑ & ΛΑΖΑΡΙΔΗ! ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: "ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ"! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Η απάντησή μου προς την διοίκηση του συνδέσμου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο αυτού είναι η παρακάτω:
 1. Πολύ πονηρά και κατά την ταπεινή μου γνώμη και ενδεχομένως με...

απανθρωπιά εμπλέκει η ανακοίνωση του ιδρύματος τους τρόφιμους και γενικότερα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με το άρθρο μου αφού ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ αυτού δεν αναφέρω οτιδήποτε αρνητικό για την λειτουργία σε σχέση με τους τρόφιμους. Άρα "πυροτεχνήματα" είναι οι αναφορές της ανακοίνωσης συνολικά. Γιατί δεν θέλουν να απαντήσουν σε πραγματικά στοιχεία. Και πράγματι είναι άδικο για τα παιδιά να τα εμπλέκει η διοίκηση σε κομματικό  παιχνίδι.  
2. Αντίθετα περίμενα η διοίκηση που έχει υποχρέωση να ελέγχει οποιονδήποτε εργολάβο ή εργολάβους για την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων, δεν το έχει υλοποιήσει. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ιδρύματος έχει ξεχάσει ότι υπήρξες στρατιωτικός. Εκτός και εάν είναι από το τμήμα εκείνο των ένστολων που για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρονται (ότι φταίει) στον εργολάβο, ή στο στρατό από όσο θυμάμαι η "τελευταία τρύπα της φλογέρας" δηλαδή ο φαντάρος.
3. Θα πρέπει να γνωρίζει το Δ.Σ. του συνδέσμου και ιδιαίτερα ο πρόεδρος αυτού ότι οποιεσδήποτε εργασίες γίνονται και συμφωνούνται ανάμεσα στον εργοδότη (ίδρυμα) και τον ανάδοχο (εργολάβο) προϋποθέτει την ύπαρξη συμβολαιογραφικού εγγράφου που να έχει κατατεθεί στην ΔΟΥ της περιοχής που ανήκει το ακίνητο. Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη για παράνομες λειτουργίες την έχουν και τα δύο μέρη (εντολοδόχος και ανάδοχος), στην περίπτωση δε που το έργο γίνεται με αυτεπιστασία την ευθύνη την έχει εξ ολοκλήρου ο εντολοδόχος εργοδότης. Πάντα με την προϋπόθεση ότι έχει υπάρξει άδεια για οικοδομηκοτεχνικές εργασίες, με την αντίστοιχη ύπαρξη των απαιτούμενων παραστατικών.
4. Αυτά είναι τα σημεία που εγώ ανέδειξα. Προφανώς έχει ξεχάσει την παλιότερη ιδιότητα του ο κος πρόεδρος, και του διαφεύγει πως ασκείται η διοίκηση και ο έλεγχος των υπ. αυτής δρώντων. Είναι δυνατόν να γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις από τον ίδιο για την ύπαρξη ανεργίας ακόμα και στο Χολαργό και να αγνοεί ότι στο ίδρυμα που διοικεί υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι , δηλαδή μαύρη εργασία κλπ., κλπ.,κλπ.,.
5. Καλό και πολιτικά ώριμο είναι η διοίκηση και ο πρόεδρος αυτής να απαντήσουν στις επισημάνσεις που έχω κάνει. Ας αφήσουν τα παιδιά ήσυχα. Εάν δεν γνωρίζει ο ίδιος και τα άλλα μέλη της διοίκησης, είμαι ένας από αυτούς που αρκετά χρόνια πριν είχαμε αναδείξει τα προβλήματα κακοδιαχείρισης (ιδιαίτερα με την προμήθεια οχήματος, που η τιμή στην αγορά υπολειπόταν αρκετών χιλιάδων από αυτά που είχε χρεώσει η διοίκηση Αναστασοπουλου-εάν θυμάμαι καλά το όνομα του τότε προέδρου). Και μάλιστα, η τότε διοίκηση είχε δημιουργήσει ολόκληρη κατάσταση, όταν είχε ξεκινήσει ο Δήμος την διαδικασία για να περάσει στον έλεγχό του το ίδρυμα για αυτά που συνέβαιναν. Η τότε λοιπόν διοίκηση είχε βάλει λυτούς και δεμένους να μην περάσει το ίδρυμα στον έλεγχο του Δημοσίου. Με βάση λοιπόν τις οικονομικές ατασθαλίες σκεπτόταν η τότε διοίκηση και δεν ήθελε να τις χάσει. Είχε βέβαια και την υποστήριξη της κεντρικής εξουσίας για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους. Ας μην διαφεύγει του προέδρου ότι πάντα ασχολούμουν στην τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που υπήρχαν και φρόντιζα να προσφέρω έμπρακτα και από τις θέσεις που είχα στο Δ.Σ. Χολαργού και στην διοίκηση του Δήμου. Ώστε να προχωρά η επίλυσή τους, ακόμα και με οικονομικό αντίκτυπο σε βάρος μου. Ας φροντίσει λοιπόν το συμβούλιο του συνδέσμου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του εκτός απο την λειτουργία του ιδρύματος για τα παιδιά,  και για την λειτουργία όσων συνεργάζονται με αυτό είτε έμμεσα είτε άμεσα. 
6. Επειδή θεωρεί η διοίκηση ότι προάσπιση του έργου της για την παράνομη απασχόληση προσωπικού και εργασιών, είτε έμμεσα είτε άμεσα τούς θίγει και επιφυλάσσει την όποια απόφαση της, ας προχωρήσει. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Αναμένω να δω για τι πράγμα θα κατηγορηθώ στην όποια δικαστική σας αξίωση.  Να δούμε λοιπόν εάν  θα απαντήσετε σε πραγματικά στοιχεία για τις ενέργειες και λειτουργίες. Εάν ήθελα να έχω σταματήσει τις εργασίες, που ενδεχομένως θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά, θα το είχα πραγματοποιήσει. Απλά, όταν στα τέλη της δεκαετίας του '90 είχα προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια, είχαν υπάρξει αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Παρά του ότι στην διοίκηση του ιδρύματος ήταν ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Μαντάς, με τον οποίο ήμασταν στην ίδια παράταξη. Για αυτό δεν προχώρησα τώρα σε αυτή την πράξη. Βλέπετε κυρίες και κύριοι, εγώ ασχολούμαι με την πολιτική δράση. Εσείς αναδείξατε την κομματική σας πρεμούρα, εμπλεκόμενοι στην διοίκηση του ιδρύματος, με ξεκομμένες δράσεις από τα υπαρκτά προβλήματα των ΑμεΑ συνολικά που υπάρχουν στην πατρίδα μας, που εάν πράγματι ενδιαφερόσασταν για το συνολικό πρόβλημα, θα είχατε βγει από το «καβούκι σας».
Εάν η πρότασή σας εξακολουθεί να είναι ανοικτή για επίσκεψή μου στο ίδρυμα, θα είναι της αντίστοιχης ποιότητας όπως στο παρελθόν, ή θα είναι αποδεκτή η παρουσία μου με εκπροσώπους συλλόγου που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με τα παιδιά τους και στο πρόσφατο παρελθόν η συνάντηση έγινε μόνο στα γραφείο του συνδέσμου (;), και όχι στους χώρους δραστηριότητας; 
Θύλακες για τα ΑμεΑ ποτέ σε κανένα μέρος του κόσμου ή της Ε.Ε., εάν σας αρέσει, δεν έδωσε λύσεις σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα. Η συντονισμένη δράση και δραστηριότητα παντού και πάντα έδωσε λύσεις σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα. Η απομόνωση μόνο σε ψηφοθηρικούς λόγους οδηγούσε και σε προσωπικές ικανοποιήσεις. 
Δημήτρης Λαζαρίδης

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον ο κύριος Τίγκας δεν θα σου απαντήσει σύντροφε Λαζαρίδη στις ασυναρτησίες που γράφεις γιατί δεν θέλει να μπλέξει μαζί σου η γιατί φοβάται ............ Το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους κομματάρχες στον Δήμο μας . Την απάντηση θα στην δώσω εγώ ένας απλός πολίτης με 42 χρόνια ένσημα στην βαριά βιομηχανία .
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και η Μασωνική Στοά του Περισσού , Συνιστώσα του Αρχιμαφιόζου και Καπιταλιστή Σόρος . Εάν υπήρχε κράτος και Δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα θα κάνατε διακοπές στους Παραδείσους Νήσους , εκεί που στέλνατε τους μελλοθάνατους πριν τους εκτελέσετε . Ξέρεις που .......... Στα Γκούλανγκ της Σιβηρίας . Το κόμμα σου εξόντωσε εκατοντάδες χιλάδες Έλληνες σε μια πρωτοφανή Γενοκτονία του Ελληνικού Γένους και εσύ θρασύτατα μας κάνεις μαθήματα Δημοκρατίας . Όλους τους κομμουνιστές Ηγέτες σε όλο τον κόσμο οι Λαοί τους Παλούκωσαν για τα εγκλήματα τους εναντίον της Ανθρωπότητας . Εγώ είμαι Έλληνας και είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για την καταγωγή μου ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ . Εσύ είσαι κομμουνιστής και το κρύβεις γιατί ντρέπεσαι . Εάν δεν το κρύβεις κάνε μας ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ του ΤΑΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΊΔΗ . Πες μας ότι γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε του ΚΚΕ [Ο κομμουνιστής Στρατιώτης που πέρασε Στρατοδικείο μαζί με τον Μπελογιάννη το 1952 και την γλύτωσε] στο βιβλίο του ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ είναι ΨΕΜΑΤΑ . Πες μας ότι και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και για 10 χρόνια βουλευτής γράφει ΨΕΜΑΤΑ στο βιβλίο του ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ . Πες μας εσύ την αλήθεια και πες μας ότι στην ΟΥΛΕΝ δεν σφάξατε 75.000 γυναικόπαιδα και μετά τους πετάγατε πολλούς από αυτούς ΖΩΝΑΤΑΝΟΥΣ ΣΕ ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΑ . Αυτά γράφει ο Σύντροφος σου Τάκης Λαζαρίδης . Στην προτελευταία σελίδα ΥΜΝΕΙ τον Ελληνικό Στρατό για την Νίκη του στον Γράμμο και στο Βίτσι . Έτσι γράφει ......... ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ . Εγώ τον Τάκη Λαζαρίδη δεν τον γνωρίζω . Εσύ μήπως ξέρεις κάτι ............ Δυστυχώς εμείς στην Ελλάδα είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει κομμουνιστικό κόμμα μετά την Βόρεια Κορέα . Δεν μπορώ να καταλάβω ......... τόσο γκαντέμηδες είμαστε .........
    Το κόμμα σου είναι ένα ασκέρι από ανθέλληνες και Λαθρομουσουλμάνους του Ιμπραήμ Πασά που ονειρεύεται ακόμη την Ανεξάρτητη Μακεδονία . Είστε Ρουφιάνοι Ξένων Συμφερόντων και μια ζωή Γλύφεται Κατουρημένες Ποδιές . Σαμποτάρατε την Εθνική Οικονομία και κλείσατε όλα τα εργοστάσια με τις μεγάλες και ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ απεργίες πριν λίγα χρόνια . Καταστρέψατε την χώρα μας και κάθε χρόνο η καπιταλιστική Ευρώπη και οι Αστικές Ελληνικές κυβερνήσεις σας τροφοδοτούν με δεκάδες εκατ. ευρώ την ώρα που ο Ελληνικός Λαός Λιμοκτονεί . ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . Σαν τους αρουραίους Ζείτε στους Υπονόμους και σκάβετε τα θεμέλια της Πατρίδος μας . Κομμουνισμός ΣΗΜΑΙΝΕΙ Μεσσαίωνας Σκοτάδι Τρόμος Οπισθοδρόμησις και ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ . Και κάτι ακόμα σύντροφε κομμουνιστή πριν με πεις φασίστα ............ Τον Απρίλιο του 1941 στα ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞΑ , εμείς οι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τους Γερμανούς ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ του ΧΑΣΑΠΗ ΧΙΤΛΕΡ τους εξοντώσαμε μέχρι ενός και τσακίσαμε τις ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ του . Τους ΘΑΨΑΜΕ βαθιά στο χώμα και τους κάναμε ΛΙΠΑΣΜΑ ....... Στη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή