Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Τοπική Οικονομία
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της παγκοσμιοποιημένης...


οικονομίας η διατήρηση και η ύπαρξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι μια δύσκολη «εξίσωση».
Για να λυθεί η εξίσωση αυτή απαιτείται η ουσιαστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από τους πολίτες.
Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση και σε ένα περιβάλλον που τα πάντα αλλάζουν, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές γιγαντώνονται. Όμως υπάρχουν και μικρές επιχειρήσεις που χάρις στο μεράκι των ανθρώπων τους επιβιώνουν και επιμένουν.
Η επιβίωσή τους όμως και η περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών ώστε να συνεχίσουν την παρουσία τους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σχέση των καταναλωτών με τους τοπικούς εμπόρους και καταστηματάρχες είναι πιο ζεστή, πιο ανθρώπινη. Δεν αφορά μόνο την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών. Πολλές φορές επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν την πόλη, τον Δήμο και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Στην τοπική αγορά ανταλλάσσονται απόψεις, γίνονται συναντήσεις χωρίς την απρόσωπη σχέση που υπάρχει στους χώρους των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Υπάρχει η αίσθηση ότι στην εποχή της κρίσης αυτό γίνεται συνείδηση και πεποίθηση σε όλο και περισσότερους πολίτες. Στην τοπική μας κοινωνία και αγορά αυτό φάνηκε στην εορταστική περίοδο. Είναι γεγονός ότι η κίνηση στα τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις ήταν υψηλότερη σε σχέση με την περσινή περίοδο. Αυτό αναγνωρίσθηκε και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπορικού Κέντρου Χολαργού.
Η Δημοτική αρχή στήριξε την προσπάθεια αυτή με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, γραπτές επιστολές του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ Ηλία Αποστολόπουλου και με προτροπή στους δημότες να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα για τις εορταστικές αγορές καθώς και με στήριξη των διαφόρων δράσεων που οργάνωσε ο τοπικός εμπορικός σύλλογος (με την υποστήριξη του Δήμου). Ελπίζουμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στην περίοδο των εκπτώσεων που ήδη έχει ξεκινήσει.
Ευχή αλλά και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχίσει ανοδικά η κίνηση στην τοπική αγορά. Η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σημαίνει διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας.
Αντιδήμαρχος Προώθησης της Απασχόλησης, Νεολαίας, Παιδείας
Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου