Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ"! ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΑΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Το εξαιρετικό ρεπορτάζ είναι από τη Σοφία Παπαϊωάννου. 
"Αφού η περιοχή μας ήταν ένα τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, τότε κι...

εμείς είμαστε Μακεδόνες". Αυτό πιστεύουν οι Σκοπιανοί. Αυτά διδάσκονται οι Σκοπιανοί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Στα σχολεία τους έχουν αναρτημένο τον χάρτη της μεγάλης Μακεδονίας. Είναι ο χάρτης που περιλαμβάνει όλη την ελληνική Μακεδονία: την Καβάλα, τις Σέρρες, τον Όλυμπο και τμήμα της Βουλγαρίας. 
Ρωτήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές πού τελειώνει η χώρα τους. «Η χώρα μας τελειώνει στον Όλυμπο και τη Χαλκιδική και στο δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας». Άλλος μαθητής: «Τα σύνορα της χώρας μας φτάνουν μέχρι τη Λάρισα». «Θα θέλαμε να δούμε τη Μακεδονία μεγάλη, ενωμένη, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό. Είναι λάθος που μας έχουν αποσπάσει τις περιοχές αυτές»! Η καθηγήτρια λέει: «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στους μαθητές ότι η χώρα τους είναι χωρισμένη. Ότι οι Μακεδόνες που ζουν στα άλλα τμήματα ανήκουν στο ίδιο έθνος, το Μακεδονικό…»! 
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου