Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Απειλεί να φύγει από το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Λίγο πριν την μετάβαση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα ...

στις 15 Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον Σουλτάνο – Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, θέλοντας να “φτιάξει” το κλίμα υποδοχής του Αμερικανού Αξιωματούχου, δήλωνε ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα: “Η Τουρκία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην Αμερική”!  
Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, που η Τουρκία γνωρίζει να το παίζει πάρα πολύ καλά, για να δημιουργήσει κλίμα υπεροχής στην συνάντηση που θα ακολουθούσε! 
Από τη στιγμή που γνωρίζει άριστα το τρέμουλο που διακατέχει τις ΗΠΑ άπό την επικείμενη αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία του Πούτιν! 
Όταν, εκπρόσωπος του State Department, πριν από τη συνάντηση Τίλερσον – Ερντογάν, εκδήλωνε την ανησυχία των ΗΠΑ για τη διαφαινόμενη συμφωνία των S-400, που θα μπορούσε να διασαλεύσει τις ισορροπίες στη Βορειοατλαντική συμμαχία (σ.σ. κατά την άποψή μας δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η αγορά)!     
Κατά τη συνάντηση λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στο προεδρικό Μέγαρο και η οποία διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, παραβρέθηκε μόνο ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου! 
Μετά τη συνάντηση η τούρκικη Προεδρεία μας “αποκάλυψε” ότι το μεγαλύτερο μέρος της μαραθώνιας αυτής συνάντησης επικεντρώθηκε στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας και σε θέματα του Ιράκ! 
Είναι όμως έτσι, ή αυτά και μόνο ήθελαν να βγάλουν στο φως της δημοσιότητας;
Τι άλλα θέματα θα μπορούσαν να συζητήσουν και για τα οποία δεν έκαναν καμιά δημόσια αναφορά, ούτε η πλευρά της Τουρκίας, αλλά ούτε και η πλευρά των ΗΠΑ;

Απειλεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ η Τουρκία…

Οι αξιόπιστες πηγές μας, που και κατά το παρελθόν έχουν απόλυτα σχεδόν επιβεβαιωθεί σε τόσα όσα θέματα, μας αποκάλυψαν πως, το μενού της συναντήσεως περιελάμβανε πολύ Ελλάδα, με την απειλή του Ερντογάν, ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τότε, ενδέχεται να φτάσει μέχρι της αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την προσχώρησή της στο “Σύμφωνο της Σαγκάης” (σ.σ. συστάθηκε το 1996 ως αντίβαρο της αμερικανικής επιρροής στην Κεντρική Ασία, αποκτώντας καθημερινά όλο και πιο σημαντικό ρόλο, στον αγώνα δρόμου που γίνεται για τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων της)!

Τι απαίτησε και τι πήρε από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν…   

Σύμφωνα λοιπόν με την ακριβέστατη πηγή μας εκ του εξωτερικού, ο Ερντογάν ζήτησε τα παρακάτω:
α)   Να τον αφήσουν ελεύθερο να “καθαρίσει” τους Κούρδους στην Αφρίν!
β)  Να συμμετέχει στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ! 
γ)   Να επισπευτεί η συμμετοχή της Τουρκίας στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου και στην συνδιαχείριση αυτού!   
Στις παράλογες και επιθετικές απαιτήσεις του Ερντογάν, ο Ρεξ Τίλερσον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για λογαριασμό της χώρας του, ήταν αρνητικός στο θέμα των Κούρδων, για το θέμα των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ τήρησε ίσες αποστάσεις, παραπέμποντας το ζήτημα σε επόμενη συνάντηση και για το θέμα της συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου, έκλεισε θετικά το μάτι στον Τούρκο συνομιλητή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ΗΠΑ δεν θα επέμβουν όταν δημιουργηθεί από πλευράς Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο σε σημείο του Αιγαίου! 
Βεβαιότατα, αυτό το θερμό επεισόδιο θα είναι “στημένο”, όπως ακριβώς έγινε στα Ίμια, που από τότε χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι πως είναι “γκρίζα ζώνη” και την αποδέχονται σιωπηρά οι “σύμμαχοί” μας!   
Άλλωστε, το ίδιο δεν έπραξαν οι Αμερικανοί και Νατοϊκοί “σύμμαχοί” μας το ΄74 στην Κύπρο και τώρα με την παράδοση της λέξης “Μακεδονία” στην οριστική ονοματοδοσία των Σκοπίων; Όπου μας καλούν να παραδώσουμε την ιστορία μας και εμμέσως πλην σαφώς κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος μας;
Από τη στιγμή λοιπόν, που έχουμε πολλά νησιά, θα μας ζητήσουν στο τέλος να παραχωρήσουμε και μερικά στην Τουρκία! 

Αλλ΄ όμως υπάρχει αστάθμητος παράγοντας…

Όμως σε όλα αυτά – σύμφωνα με τις υψηλές πληροφορίες και εκτιμήσεις στο σημείο αυτό της πηγής μας – υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής μας!      
Ο αστάθμητος παράγοντας είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος! 
Κρυφός πόθος των ΗΠΑ στην πραγμάτωση του “θερμού” επεισοδίου στο Αιγαίο από την Τουρκία,  είναι η μη αντίδραση της Ελλάδος! Στην περίπτωση αυτή θα υλοποιηθεί απόλυτα σιωπηρά και ανέξοδα ο διακαής πόθος των ΗΠΑ για το διαμελισμό του Αιγαίου, που θα επιφέρει την συνεκμετάλλευση και την συνδιαχείριση του Αιγαίου, από Αμερική και Τουρκία! 
Αν όμως αντιδράσει η Ελλάς – όχι όπως στα Ίμια – τότε θα σταματήσει εν τη γενέσει το όποιο “θερμό” επεισόδιο!  
Πάντως, ενδεχομένως αυτή η θέση των ΗΠΑ, να έχει διπλή ανάγνωση στην περίπτωση που αντιδράσει στις ιταμές τουρκικές προκλήσεις η Ελλάς!  
Να καταλογιστεί του Ερντογάν η απόλυτη αποτυχία του “θερμού” επεισοδίου και να θεωρηθεί ότι πρέπει να μεθοδευτεί η αντικατάστασή του! Κάτι που δεν πέτυχαν οι ΗΠΑ στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2015! 

Μουσουλμανική Αδελφότητα …είπε!

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε τη δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια ο ιδρυτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan al – Banna:
«Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να κυματίσει και πάλι στις χώρες εκείνες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από το Ισλάμ για κάποιο διάστημα… η Ανδαλουσία, η Σικελία, τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ»!  
Αυτή η Ισλαμική ευθεία απειλή που εκπορεύεται και καταστρώνεται από την Τουρκία, πρέπει διαρκώς να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει! 
Όταν την Ελλάδα – κυρίως τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας - έχουν “πλημμυρίσει” με αμέτρητους “μετανάστες – πρόσφυγες” με τις “ευλογίες” του Ερντογάν, της ΕΕ και κυρίως της ελληνικής κυβερνήσεως, που δυστυχώς δεν βλέπει τον επερχόμενο κίνδυνο!   
Μην ξεχνάμε πως, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι εκείνη η Οργάνωση που κρύβεται πίσω από το αιματοκύλισμα των χωρών της Βορείου Αφρικής!  
Έτσι, η κάθε δήλωση που εκστομίζεται από “χείλη” αυτής της Οργάνωσης θα πρέπει να έχει για μας διαχρονική αξία και να γίνεται προσπάθεια αποκρυπτογράφησης τέτοιων ιταμών δηλώσεων!   

Ενοχλημένη η Ρωσία με τον Ερντογάν…

Από την πλευρά της Ρωσίας υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια κατά του Τούρκου Προέδρου, λόγω της ανακολουθίας των λόγων και των έργων του, όσον αφορά την αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400! Οι βερμπαλισμοί του Ερντογάν έχουν κάνει “Τούρκο” τον Βλαδιμίρ Πούτιν και είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα πάρει ευθέως θέση και για την επικείμενη συμμετοχή των Σκοπίων στους “κόλπους” του ΝΑΤΟ! 

Ακούει η ελληνική κυβέρνηση;

Από πλευράς μας, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η ελληνική κυβέρνηση έχει την υψηλή πληροφόρηση που είχαμε εμείς και σας γνωστοποιούμε σήμερα αγαπητοί αναγνώστες!    
Είναι ενήμερος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Είναι ενήμερος ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς; Είναι ενήμερος ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος; Είναι ενήμερος ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης; 
Γιατί, σας ενημερώνουμε κύριοι, πως εάν και εφ΄ όσον παίξει το σενάριο που παραπάνω αναφέρουμε, τότε, δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία για να πείτε πως αιφνιδιαστήκατε! 
Δεν θα μας πείτε, ό,τι είπε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το βράδυ της εθνικής ντροπής των Ιμίων!! 

 


2 σχόλια:

  1. ΕΡΧΕΤΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ....
    Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ....ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ....ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...
    ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ- ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ -ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ -ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ(ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ)
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩΧΗΣ ΤΟΥ 1940...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΓ.ΠΑΙΣΙΟΣ ειχε πει κατα
    κατά τη συζήτηση των 12 μιλίων, τοτε που ζουσε, στην Παναγουδα,είχε πει σε γνωστό μου, ότι : Θα κάνουν ανακήρυξη Ανεξαρτησίας οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, εμείς πάλι θα πούμε καλά τόσα χρόνια έχουμε δίκαιο και δεν κάνουμε καμία επέκταση στα 12 μίλια και ‘σεις τώρα μέσα στην επικράτεια μας κάνετε ανακήρυξη;
    Και τότε εμείς θα κάνουμε επέκταση στα 12 μίλια !!!
    Τοτε θα αποσυρθουν οι πρεσβειες της Ελλαδος και της Τουρκιας και θα ξεκινησει ο Ελληνοτουρκικος Πολεμος.
    ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ(ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ).
    Η ελλαδα θα φτασει σε επιπεδο ΜΟΝΟ
    ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ.
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΤΕ
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ(ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ) ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
    ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
    ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή