Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ...

Σε μια εκδήλωση, όπου έδωσε το παρών, όχι μόνο η «οικογένεια» του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, αλλά και πλήθος κόσμου της πόλης μας που ήθελε να γνωρίσει το έργο του, πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο η παρουσίαση των νέων δράσεων για την επερχόμενη σεζόν του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα εύρος νέων δεδομένων...
που αφορούν όλα τα μέσα έκφρασης και έρευνας του Οργανισμού· τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδικτυακό site, εκδόσεις και περιοδικό.

Ξεκινώντας από τις εκδόσεις του Οργανισμού, αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχουν κυκλοφορήσει ορισμένα σπουδαία βιβλία σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρχύτας» και σε έντυπη μορφή, (όπως το «Πέρα από τα Αστέρια»), αλλά και σε ηλεκτρονική, (όπως το «Γνωρίζοντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν» με πάνω από 200.000 αναγνώσεις) και τα οποία μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, είτε στην πρώτη περίπτωση, να τα παραγγείλει on-line και τηλεφωνικά, είτε, στη δεύτερη, να τα κατεβάσει δωρεάν από το www.scribd.com. Ωστόσο, ετοιμάζεται κι ένα νέο βιβλίο, το οποίο πριν από 7 χρόνια πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό υπό τη μορφή ντοκιμαντέρ. Αυτό δεν είναι άλλο από το «Σκωτία η χώρα των Ελλήνων, Βρετανία η υπερβόρεια Ελλάς», σε έρευνα Πρόδρομου Κοφσανίδη το οποίο αποτελεί κι ένα από τα μεγαλύτερα ντοκιμαντέρ του Οργανισμού και αυτήν τη φορά θα μας «ξανασυστηθεί» ως βιβλίο, αλλά και πάλι ως ντοκιμαντέρ, όμως σε επικαιροποιημένη μορφή.
Εντούτοις, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο εντελώς νέο που έρχεται στον Οργανισμό και αφορά τον Τύπο το οποίο δεν είναι άλλο από το eoekiosk, ή όπως θα το λέγαμε σε ελεύθερη μετάφραση, το »περίπτερο του ΕΟΕ». Τι ακριβώς, όμως, θα είναι αυτό; Το ιδιαίτερο αυτό, λοιπόν, περίπτερο θα είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα στην οποία θα βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα on-line έντυπα από όλη τη χώρα και τον πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε αναγνώστη τα περισσότερα από αυτά να τα κατεβάσει δωρεάν. Ωστόσο, ο Οργανισμός δε σταματά εκεί καθώς άλλο ένα «παιδί» του, το μηνιαίο περιοδικό KOSMOS, που πρωτοεμφανίστηκε το Σεπτέμβρη του 2017, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες του σε κάθε γωνιά του πλανήτη –ακόμη κι αν βρίσκεται πολύ μακριά του-, να γνωρίσει τις κουλτούρες άλλων λαών καθώς και να νιώσει τη δύναμη της φύσης στο μεγαλείο της. Όλα αυτά εντελώς δωρεάν καθώς το KOSMOS είναι free press και υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή ακόμη μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει από το application του Οργανισμού. Το συγκεκριμένο -άρτι δημιουργηθέν- app του Οργανισμού είναι συμβατό για όλα τα Android και iOS κινητά και από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει και νέα εφαρμογή για τις smart τηλεοράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου