Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ!

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με ένα γράμμα για τον αγαπημένο φίλο - γιατρό που έφερε στη ζωή ένα από τα παιδιά μου...

"Αντίο Δημήτρη μας, αντίο φίλε, αδερφέ, αγαπημένε μας γιατρέ. Εκεί που πήγες, να προσέχεις τα παιδάκια όλου του κόσμου που έφερες στη ζωή (μαζί και το δικό μου) και να δώσεις χαιρετίσμαστα στον άλλο σπουδαίο γυναικολόγο, τον Δημήτρη τον Χασιάκο. Σε αγαπήσαμε φίλε και αδερφέ. Ήσουν ο γιατρός της καρδιάς μας.
Είναι στιγμές που δεν μπορείς να γράψεις πολλά λόγια. Κάποτε του έκανα...

ένα αφιέρωμα, όπως παλαιότερα και στον άλλο σπουδαίο γιατρό, τον Δημήτρη Χασιάκο. Δυο σπουδαίες προσωπικότητες που έτυχε να γνωρίσω. Να φέρουν τα "πλάσματά" μου στον κόσμο, να γελάσουμε, να νυστάξουμε, να αγχωθούμε και τελικά να... γεννήσουμε.

Και οι δυο Δημήτρηδες, δυο σπουδαίες προσωπικότητες, δυο σπουδαίοι επιστήμονες, δυο σπουδαίοι Άνθρωποι.

Από σήμερα, ο ιατρικός κόσμος είναι πιο φτωχός με την απώλειά σου Δημήτρη.

Εγώ, ο junior και η μαμά του θα σε έχουμε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας."
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κακαλέτρης:
Πατέρας δυο παιδιών που τα καμάρωνε για κάθε επιτυχία που έφερναν στο σπιτικό τους, ο Δημήτρης Κακαλέτρης, ήταν ένας από τους 2000 γυναικολόγους Παγκοσμίως που έφερε τον τίτλο του διαπιστευμένου ακόλουθου του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Τίτλος, που για να τον αποκτήσει ένας γυναικολόγος, πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 έτη εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία.

Τον Δημήτρη Κακαλέτρη στα 25 και πλέον χρόνια εμπειρίας του είχαν εμπιστευτεί εκατοντάδες μανούλες ως τον "γυναικολόγο τους"! Ο ίδιος, ένιωθε ευλογημένος που έκανε αυτό το λειτούργημα και ευχαριστούσε συνεχώς τις μελλοντικές μανούλες που εμπιστεύονταν στα χέρια του, την ζωή τους, την υγεία τους αλλά και τα μωρά τους.

"Αντιμετωπίζω κάθε γυναίκα σαν την κόρη, την αδελφή, τη σύζυγο, τη μητέρα μου, κι αυτό είναι το "μυστικό". Κάνω για όλες αυτό που θα έκανα για εκείνες!" έλεγε και το ένιωθε. Αυτός ήταν ο Δημήτρης. Άνθρωπος που αγαπούσε τους πάντες.
Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κακαλέτρη
Ο Δημήτρης από το φθινόπωρο του 2017 ταλαιπωρούταν από την επάρατη νόσο. Μέχρι τελευταία στιγμή ο Δημήτρης συνέχιζε να κάνει τοκετούς και να βλέπει υποψήφιες μανούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κακαλέτρης, πέθανε τα ξημερώματα (στη 01.00π.μ.) χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το βιογραφικό του σπουδαίου γυναικολόγου
Ο Δημήτρης Kακαλέτρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ιατρός.

Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία, στη Μεγάλη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση χαμηλού και υψηλού κινδύνου κυήσεων και στην Γυναικολογική - Χειρουργική.

Εργάστηκε σε πανεπιστημιακά και συνεργαζόμενα με αυτά Γυναικολογικά - Μαιευτικά νοσοκομεία, διεκπεραιώνοντας μεγάλους αριθμούς τοκετών και χειρουργικών - γυναικολογικών επεμβάσεων, κυρίως ενδοσκοπικών.

Το 1995, ως επιμελητής, ξεκίνησε την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή υποειδικότητα στοLabour Wand Management, Management τοκετού και μαιευτικών επιπλοκών. Εξειδικεύθηκε τόσο στον φυσιολογικό/φυσικό τοκετό, όσο και στις πιο βαριές και επιπλεγμένες καταστάσεις και μαιευτικά επείγοντα περιστατικά, που μπορούν να συμβούν στην κύηση και στον τοκετό.

Παράλληλα, εξειδικεύθηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική (minimal invasive surgery),χειρουργική πυέλου, γυναικολογική ενδοκρινολογία, υπογονιμότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα, κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου.

Το 1998 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων στο Λονδίνο, μετά από χρόνια θητείας ως επιμελητής στην Αγγλία και μια σειρά γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Το Κολλέγιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την υψηλή εκπαίδευση των Μαιευτήρων - Γυναικολόγων, όχι μόνο όσον αφορά στην επιστημονική κατάρτιση του ιατρού, αλλά και στη σωστή συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα-μητέρα-ασθενή.

Τα έτη 1998-2002 εργάζεται ως Αν. Διευθυντής στο NHS (Lincoln Comity Hospital) specialist - CCST, αναλαμβάνοντας ως κύρια εργασία του την Αίθουσα Τοκετών και τα Γυναικολογικά Χειρουργεία, προκειμένου να ελαττωθεί η υψηλή τότε λίστα αναμονής. Τα χρόνια αυτά διεκπεραίωσε έναν απίστευτο αριθμό τοκετών και γυναικολογικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα να του αποδοθεί ο τίτλος του Master Surgeon.
Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και ιδρύει την Athens - HarleyStreet - Gynae Practice στην Βασ.Σοφίας, με σκοπό την υψηλή μέριμνα και φροντίδα για την Ελληνίδα γυναίκα-μητέρα.

Το 2007, μαζί με άλλους κορυφαίους μαιευτήρες γυναικολόγους, αποφασίζουν την ίδρυση του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, στα νότια προάστια της Αθήνας. Ένα μαιευτήριο που εμέλλε να γίνει ο “ηγέτης” στον χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων της Ελλάδας.

Το 2011 του απονέμεται ο τίτλος του Ακόλουθου του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων στο Λονδίνο, τίτλος τον οποίο κατέχουν μόνο 2.000 γυναικολόγοι σε όλον τον κόσμο. Η διάκριση απονέμεται απο το Κολέγιο σε γυναικολόγους που προήγαγαν την επιστήμη και τέχνη της Μαιευτικής - Γυναικολογίας, με εξαίρετες επιστημονικές διακρίσεις.

Ο Δημήτρης Κακαλέτρης ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου