Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ! ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Με εκλεγμένους μουφτήδες, όπως θέλουν οι Τούρκοι, δεν θα έχουμε απλώς συνδιοίκηση στη Θράκη, αλλά σκέτη τουρκική διοίκηση 

Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει η κυβέρνηση τις...

διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε χώρα για επίλυση χρονίων ζητημάτων. Τολμώ να πω πλέον, μετά από δισταγμό χρόνου, ότι δεν είναι απλώς ακατάλληλη αλλά και επικίνδυνη.

Δεν μπορώ να γνωρίζω, μόνον υποθέσεις μπορώ να κάνω, ανταλλάσσοντας πληροφορίες με γνωστούς διεθνολόγους αναλυτές, από πού πηγάζει αυτή η επιθυμία δήθεν επίλυσης των ζητημάτων που αφέθησαν ως έχουν, επειδή έτσι επιβάλλεται να συμβεί. Και δεν εννοώ φυσικά, όσα από ανικανότητα δεν επιλύθηκαν.

Φοβάμαι, πως η Voria.gr, είναι από τα πολύ λίγα ΜΜΕ, εκτός Θράκης, που ασχολούνται με τα όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί, και με τα όσα ακόμη χειρότερα πρόκειται να συμβούν, αν εξακολουθήσουν να ασχολούνται μ’ αυτήν ο Κοτζιάς, ο Γαβρόγλου και ο Καλπαδάκης, σύντροφος της Τουρκάλας διπλωμάτη στην τουρκική Πρεσβεία των Αθηνών.

Ήδη εχθές, έγινε νύξη στη Voria.gr, μιας φράσης του Άγγελου Συρίγου, σε συνέντευξή του στο liberal.gr. Με αφορμή τη βεβαιότητα του Ερντογάν, ότι ο Τσίπρας θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να εκλέγονται οι μουφτήδες, και με τις διαρρέουσες φήμες ότι πρόκειται περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο Συρίγος γράφει μεταξύ άλλων:

«Αδιανόητο θεωρώ το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να έχει μπει στη λογική του παζαριού με την Άγκυρα και να συζητά ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το πάγιο τουρκικό αίτημα για ανάδειξη Μουφτή στη Θράκη μέσω εκλογής», ο Άγγελος Συρίγος. Και επισημαίνει, ότι διαφορετικά θα διακινδυνεύουμε να γίνει σπορ η σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτικών είναι καθαρά ανθρωπιστικής φύσεως. Αντίθετα το θέμα των Μουφτήδων είναι θέμα δικαστικών αρμοδιοτήτων», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο προσθέτοντας ότι δεν χωρούν πειραματισμοί σε ένα τέτοιο θέμα με την Τουρκία του Ερντογάν σε εθνικιστική και ισλαμιστική έξαρση.

Ως επιχείρημα φέρουν οι Τούρκοι, και οι εδώ υποστηρικτές του αιτήματος της εκλογής των Μουφτήδων, ότι και η Βουλγαρία έχει θεσμοθετήσει την εκλογή Μουφτή από ένα σώμα θρησκευτικών λειτουργών. Υποτίθεται ότι ο Γαβρόγλου, του οποίου οι πολιτικές ικανότητες όπως φάνηκε μέχρι τώρα, είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, θα συγκροτήσει κι εδώ ένα σώμα, ελεγχόμενο όμως από την ελληνική κυβέρνηση. Αν αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί το ζητά μετ’ επιτάσεως ο Ερντογάν;

Μαύρα μεσάνυχτα έχουν όσοι το υποστηρίζουν, από το τι συμβαίνει στην Θράκη. Ένα μόνον να πω. Ότι ο Τσίπρας είναι ικανός να δώσει τα πάντα στον Ερντογάν, επειδή η διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εξαρτάται από την Τουρκία. Ούτε από Καμμένο, ούτε από άλλον. Αλλά από τους δυο τουρκόφρονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους μάλιστα, προς μεγίστη έκπληξη πάντων τοποθέτησε στην Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής [για να δείξει στον Ερντογάν ότι δεν συζητούμε κάτι εναντίον της Τουρκίας;].

Προσθέτω στην συνέντευξη του Συρίγου, ότι με εκλεγμένους μουφτήδες δεν θα έχουμε απλώς συνδιοίκηση στην Θράκη με την Τουρκία, αλλά σκέτη τουρκική διοίκηση, και ότι στην επιμονή των Τούρκων για εκλογή μουφτήδων τουρκοπρακτόρων, να ληφθεί υπόψη και η διαχείριση της περιουσίας των Βακουφίων. Δεν χρειάζεται αφενός να στέλνει χρήμα η Άγκυρα, η ανθελληνική προπαγάνδα θα γίνεται με ελληνικό χρήμα, και αφετέρου θα επαυξηθεί σε ασύλληπτο βαθμό από το Προξενείο η εξάρτηση των ασχολουμένων με τα βακούφια.

Έχω γράψει πολλές φορές, γι’ αυτό το θέμα, απορώ πάντως με την βιασύνη της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα του Ερντογάν. Δεν αναφέρομαι στην προ ημερών συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, αλλά στη συνάντηση Γαβρόγλου και Καλπαδάκη, με τον νόμιμο μουφτή, τον οποίο πίεσαν αφόρητα να παραιτηθεί.

Υ.Γ. Αναγνώστης πρότεινε να απαιτήσουμε την παραίτηση του Ν. Κοτζιά. Λέγω πως, αν γνώριζα ποιος θα τον αντικαταστήσει, θα ήμουν ο πρώτος που θα το ζητούσα. Σκέψου όμως να είναι κάποιος σαν τον Κατρούγκαλο… Άλλωστε, η τοποθέτηση υπουργού εξωτερικών στην Ελλάδα, συνήθως εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Μακεδών
Voria(τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου