Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ...ΚΩΛΟΠΙΛΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!!!

γράφει η Βούλα Χριστοδουλοπούλου
Μια τυχαία "συνάντηση" με ένα "καταστροφέα" στην περίφραξη του φυτωρίου του δήμου Αθηναίων, στην οδό Σωρανού του Εφεσίου στην...


περιοχή πλησίον του ΔΟΠΑΠ, μου ξύπνησε μνήμες και αιτήματα από το παρελθόν.

Πολλά αιτήματα είχαν πραγματοποιηθεί για τα ξερόχορτα και κλαδιά που κατάκλυζαν σαν ένας λόφος δεκάδων μέτρων το φυτώριο του δήμου  Αθηναίων.

Είχαν πραγματοποιηθεί πολλαπλά αιτήματα κατά την διάρκεια των ετών 2011-2013 αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
"Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" .

Καθαρισμοί - αποψιλώσεις οι οποίοι είχαν πραγματοποιηθεί το 2014 στην περιοχή πλησίον και γύρω από τον ΔΟΠΑΠ και συγκεκριμένα στο σημείο που εφάπτεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την οδό Σωρανού του Εφεσίου, σημείο το οποίο το 2014 "έδωσε" μεγάλη φωτιά από "κάπνισμα" μελισσών, υπάρχει μετά την πάροδο τόσων ετών η εικόνα η οποία αποτυπώνεται στις φώτο και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την περιοχή διότι δεν έχει, προφανώς, πραγματοποιηθεί "κάποια"  αποψίλωση με σχεδιασμό όλα αυτά τα χρόνια. 

Τα μελίσσια τα οποία υπάρχουν στον σκουπιδότοπο πλησίον της περίφραξης με την "ΣΩΤΗΡΊΑ" είναι λόγος ανησυχίας διότι κάποιο ανθρώπινο λάθος ίσως  ν΄αποβεί μοιραίο.
Θα χρειαστεί εκκένωση νοσοκομείων, στρατοπέδου, ΔΟΠΑΠ, και "ο Θεός να μας φυλάει".

Παρήγορο είναι ότι έστω  σήμερα,  (αφού χρειάστηκε να θρηνήσουμε 85 νεκρούς  συνανθρώπους μας και όχι μόνο, περιουσίες να έχουν καταστραφεί, οικισμοί να έχουν εξαφανισθεί από τον χάρτη, συνανθρώπoί μας να μην έχουν τα στοιχειώδη, να θρηνούν τους οικείους τους,  τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής, να έχουμε πολλούς αγνοούμενους ,"εδέησε ο Θεός" , "κάποιοι" να πράξουν τ' αυτονόητα, και στον "σκουπιδότοπο" του δήμου Αθηναίων να "μπει" μεγάλο μηχάνημα έργου "καταστροφέας" για την απομάκρυνση, τουλάχιστον κάποιας σημαντικής συσσωρευμένης ποσότητας  ξερών χόρτων, κλαδιών και οτιδήποτε άλλων.

Το 2015 μηχάνημα έργου του στρατού με μεγάλο "μαχαίρι" είχε σε λίγες ώρες καθαρίσει τη συγκεκριμένη περιοχή και από τότε τίποτε ...

Τα ξερά χόρτα εφάπτονται με τα δέντρα.

Μια  εικόνα η οποία μου δημιουργεί έντονο προβληματισμό γιατί πολλοί χρησιμοποιούμε την οδό Σωρανού του Εφεσίου, για σύντομη πρόσβαση στην λεωφόρο Κανελλοπούλου,  αλλά κανείς  μας δεν βλέπει τον κίνδυνο που ελοχεύει.

Ως δημότης κάνω έκκληση να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι οποίες ευρίσκονται πλησίον,(νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ, ΓΝΑ 251, στρατού 401,  στρατόπεδο, ΔΟΠΑΠ, φυτώριο δήμου Αθηναίων  και όχι μόνο) διότι οι απλοί δημότες δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν τ' ακριβή διοικητικά όρια του δήμου, ώστε να πραγματοποιήσουν αιτήματα για αποψιλώσεις στα επικίνδυνα αυτά σημεία, απέναντι από την περίφραξη του φυτωρίου του δήμου Αθηναίων,δηλαδή πίσω από τις   εγκαταστάσεις του ΔΟΠΑΠ, αν και σε φυλλάδια του δήμου Παπάγου- Χολαργού υπάρχουν φωτογραφίες το 2014, με πλήθος κόσμου να πραγματοποιεί καθαρισμό στον χώρο και να συμμετέχουν και οι δημοτικοί άρχοντες - διοργανωτές. 

Ανεξαρτήτως του πού ανήκουν τα σημεία, και εφ' όσον ο υπόχρεος δεν προβαίνει σε καθαρισμό βάση νόμου, ο δήμος έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει τον  καθαρισμό  με την αιτιολογία ότι τίθεται σε κίνδυνο η συγκεκριμένη περιοχή και να χρεώσει τον  υπόχρεο.

Είναι όμως νομίζω ξεκάθαρη υποχρέωση του δήμου να μεριμνήσει για τα λήμματα τα οποία εξέρχονται από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΟΠΑΠ, σύμφωνα και με τις φώτο.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ειδικά τώρα που υπάρχουν κρούσματα από "τα κουνούπια" που έχουν οδηγήσει συνανθρώπους μας στην εντατική.

Στο θέμα των λημμάτων "πρέπει" να δοθεί λύση άμεσα.Όχι  Αύριο, αλλα...Χθες... , γιατί στο χώρο αυτό αθλούνται ανυποψίαστοι συνδημότες μας.

Για την ώρα, θα περιοριστώ σ' αυτές τις επισημάνσεις σεβόμενη την κατάσταση η οποία επικρατεί στην χώρα μας, τους νεκρούς με φρικτό θάνατο συνανθρώπους μας και λόγω ότι ευρισκόμεθα στο "ζενίθ" της αντιπυρικής περιόδου δεν θα επεκταθώ περαιτέρω στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και και σε άλλους  ζωτικούς χώρους του δήμου μας και ειδικότερα στο δάσος του Υμηττού.  
Αναφορικά μετις επισυμάνσεις για λήμματα ελπίζω κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να μην ισχύσει για άλλη μια φορά "στου  κ..... την πόρτα όσο θέλεις β....α .

Σημείωση: Σήμερα έχουμε εξώδιο ακολουθία, εγκαυματία, στην Αγία Σκέπη και ταφή στο κοιμητήριο Παπάγου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου