Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ! ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ DRONES ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ! ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ 5-6 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΑΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ, ΕΝΩ ΤΑ DRONES ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ! ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! ΒΙΝΤΕΟ

Πώς μπορούμε να σώσουμε τα δάση μας. 
Χειριστές drone από σειρές phantom και εφάμιλλων με δυνατότητα καταγραφής εικόνας και αποθήκευσης πορείας πτήσης με την βοήθεια...

των gps μπορούν να σώσουν τα δάση μας.
Οι πυρασφάλειες στα πυροφυλάκια δεν προσφέρουν πολλά γιατί λόγω της πυκνής βλάστησης δεν μπορεί να δει κάποιος πάνω από 200 μέτρα! Με τα drone το 1-2 χλμ έρχονται στην οθόνη του κινητού. Θέλει μια ικανότητα/εξειδίκευση η πτήση και να ακολουθούνται κάποιοι απλοί κανόνες ασφαλείας αλλά λόγω της σταθερότητας του gps δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο. 

Με τα drones μπορείτε να σκανάρετε μια περιοχή 1-2 τετραγωνικών χλμ από ένα με δυο άνθρωπο από ότι ένα πυροφυλακα σε ένα σταθερό μέρος. 
Και η ερώτηση είναι η εξής: θέλουμε τα δάση μας ή να προσλαμβάνουμε ανθρώπους χωρίς δυνατότητα να βοηθήσουν ουσιαστικά;
Μπορεί ο δήμος με ταχύτητα να κινήσει τα νήματα να περάσουν από άμεση εκπαίδευση και αδειοδότηση πτητικής ικανότητας, αν θέλει να είμαστε τυπικοί και να προχωρήσει το μέτρο.
Θα χρειαστούν 4-5 πυροφύλακες με drone και μπαταρίες για τα drone οι πυροφύλακες θα πρέπει να έχουν τα δικά τους drone, αξίας από 1000-2000ευρώ. Έχει κόστος και αυτό, αλλά κάποιος που θα έχει την διάθεση να συμβάλει στη σωτηρία του δάσους μας, θα έχει την ικανότητα να πετάει και να σέβεται τους κανόνες πλοήγησης, με ή χωρίς άδεια πλοήγησης.
Το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το να έχουμε 4 πυροφύλακες, αλλά τι θα κοιτάξουμε, το κόστος του δάσους; Πόσο κοστίζει ένα δάσος; και οι κάδοι ανακύκλωσης κοστίζουν περισσότερο από ότι το κέρδος τους αλλά συνεχίζουμε και κάνουμε ανακύκλωση!
Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου