Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! "ΙΛΛΥΡΟ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ! ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ!

Ο λεγόμενος «Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός» των Αλβανών στην πΓΔΜ, ‘χτύπησε’ μέσω των κοινωνικών δικτύων παρουσιάζοντας έξι...

αιτήματα για τους Αλβανούς των Σκοπίων όπως αναφέρει το ina-online.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον «συνταγματάρχη Άτδε Γκάσι» μεταξύ των άλλων, απαιτείται η πλήρης ισότητα των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων, όπως αναφέρει η αλβανική ‘Λάιμπρές’, η οποία δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Δείτε το έγγραφο:
Πριν δύο ημέρες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, είχαμε μεταφέρει ανάλυση του Politico που με λίγα λόγια περιέγραφε αυτά που θα έρθουν στα Βαλκάνια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημαντική ήταν η πρόβλεψη που έκανε για τα Σκόπια. Τυχαίο άρθρο, ή οι Δυτικοί γνωρίζουν ήδη αυτά που θα έρθουν στη περιοχή μας;


Συγκεκριμένα ανέφερε το συγκεκριμένο κομμάτι:

O αρθρογράφος αναγνωρίζει ότι η κύρια αντίρρηση είναι ότι η αλλαγή συνόρων οπουδήποτε απειλεί τα σύνορα παντού στην περιοχή. «Η ‘’Μακεδονία’’ έχει μια μεγάλη εθνοτική αλβανική μειονότητα που κυριαρχεί σε μια περιοχή που εκτείνεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας, τα Σκόπια. Μια απόσχιση θα σήμαινε έναν τρομερό πόλεμο. Η περιοχή που κυριαρχείται από Σέρβους της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης απειλεί να αποσχιστεί σε σταθερή βάση. Σίγουρα μια ανταλλαγή εδαφών θα τους ενθάρρυνε;»

Μετά από λίγα μόλις 24ωρα, σκάει η σημαντική είδηση από το κρατίδιο των Σκοπίων.

Η «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων» στην πΓΔΜ μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις έλαβε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση των Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, 30 διανοούμενοι αλβανικής καταγωγής που ανήκουν στο παράρτημα του ‘IGFM’ των Σκοπίων, με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες εάν δεν εφαρμοσθούν, τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε αυτονομία των Αλβανών στην πΓΔΜ (IRJM), αναφέρει το echedoros.

Οι αποφάσεις – αιτήματά τους, όπως παρουσιάζονται στη «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων» που κοινοποιούνται στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, έχουν ως εξής:

Εθνική υπόσταση Αλβανών

Η αλβανική γλώσσα επίσημη σε όλη την επικράτεια

Αναλογικός κρατικός προϋπολογισμός (ανάλογα με πληθυσμιακά στοιχεία)

Επαρκής εκπροσώπηση των Αλβανών σε όλα τα κρατικά όργανα

Απογραφή πληθυσμού με διεθνή παρακολούθηση

Λύση στο πρόβλημα της ιθαγένειας των Αλβανών που ζουν στην πΓΔΜ

Κρατικό νόμος για τις οικογένειες των μαρτύρων και των αναπήρων του UCK

Αλβανοί με εθνική και γλωσσική ταυτότητα στα επίσημα έγγραφα- διαχωρισμός από τους Σλαβομακεδόνες

Με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι αθώοι Αλβανοί να απελευθερωθούν από τις φυλακές

Η 28η Νοεμβρίου να γίνει επίσημη αργία για τους Αλβανούς της πΓΔΜ (σημ. ημέρα της αλβανικής σημαίας)

Να δηλώσει ανοιχτά η κυβέρνηση του Ζάεφ ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες και εάν τα αιτήματα αυτά δεν γίνουν δεκτά, το δημοψήφισμα θα αποτύχει και οι Αλβανοί θα ανακηρύξουν πολιτική – εδαφική αυτονομία.

Η εξέλιξη αυτή, ίσως είναι ένα προοίμιο γι’αυτά που θα ακολουθήσουν.

Οπως έχουν επισημάνει πολλάκις στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Ουάσινγκτον θα επιχειρήσει το κλείσιμο κάποιων εκκρεμοτήτων στα Δ. Βαλκάνια και παράλληλα έχει σαν στόχο και σκοπό να εμποδίσει τη Μόσχα να αυξήσει επιρροές που διατηρεί σε ορισμένες περιοχές.

Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι ο αμερικανορωσικός ανταγωνισμός, που οδήγησε σε μεγάλες εξελίξεις στην Ουκρανία, περνάει στα Βαλκάνια με παραλλαγές.

Σε πρώτη φάση, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα Σκόπια. Οι Αλβανοί, που αποτελούν το 25% του πληθυσμού (η ηγεσία τους το υπολογίζει στο 30%), ζητούν και την καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην ΠΓΔΜ.

Απέναντι τους, οι Σλάβοι «Μακεδόνες” θεωρούν ότι είναι τα Τίρανα που σχεδιάζουν από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού τις εξελίξεις της κρίσης.

Τα πράγματα λοιπόν γίνονται πιο περίπλοκα. Το μικρό, άκρως διεφθαρμένο κράτος της Αλβανίας, ενήργησε με συνέπεια ως υπηρέτης του ΝΑΤΟ, από τότε που η συμμαχία- υπό αμερικανική ηγεσία – υποστήριξε τους Αλβανούς τρομοκράτες στην αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000.

Οι ΗΠΑ δημιουργούν την Μεγάλη Αλβανία. Ενα κράτος, το Κόσοβο, που αποτελείται μόνο από αλβανικό πληθυσμό, θα ενωθεί με την Αλβανία και απομένουν μόνο οι Αλβανοί των Σκοπίων. Δεν γνωρίζουμε πλέον αν τους συμφέρει να ψηφίσουν «ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ποιος Αλβανός δεν θα ήθελε ένωση με Αλβανία-Κόσοβο;

Ουσιαστικά οι Αλβανοί πιέζουν για να πάρουν το Πρέσεβο από την Σερβία που έχει κατεξοχήν αλβανικό πληθυσμό. Θα παραδώσει η Σερβία εθνικό έδαφος;

Σε περίπτωση που αποτύχει δηλαδή η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, δημιουργούν μια δεύτερη ζώνη άμυνας βάζοντας μπροστά τη Μεγάλη Αλβανία ως ανάχωμα στην Ρωσική επέλαση στην περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα μέχρι πρόσφατα «ξόρκιζε» τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά στα μέσα Ιουλίου εμφανίστηκε να αλλάζει ξαφνικά άποψη. Ο Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στο πλαίσιο οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις Αλβανίας-Κοσόβου.

Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, οι Αμερικανοί δημιουργούν την πρώτη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση στην Αλβανία. Επιπλέον θα βοηθήσουν την Αλβανία να αποκτήσει και πολεμική αεροπορία

Ο Ράμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι αξιωματούχοι (μας) συζητούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής ικανότητας της Αλβανίας».

Η απόκτηση πολεμικής αεροπορίας από την Αλβανία βρίσκεται στο άμεσο σχεδιασμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το παιχνίδι αρχίζει και περιπλέκεται πλέον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου