Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ! ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: "ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ"! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ"! ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΚΟΤΖΙΑ!

Έντονο σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «είμαι Μακεδόνας» που...

είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ στο Ευρωκοινοβούλιο, μια δήλωση που ξεγυμνώνει για πολλοστή φορά το κυβερνητικό αφήγημα για «νίκη» στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών και αποδεικνύει το λάθος που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την συμφωνία που υπέγραψε με τον Ζάεφ στις Πρέσπες περί «Βόρειας Μακεδονίας»
Έντονο σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «είμαι Μακεδόνας» που είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ στο Ευρωκοινοβούλιο, μια δήλωση που ξεγυμνώνει για πολλοστή φορά το κυβερνητικό αφήγημα για «νίκη» στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών και αποδεικνύει το λάθος που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την συμφωνία που υπέγραψε με τον Ζάεφ στις Πρέσπες για τη «Βόρεια Μακεδονία».

«Ο συνδυασμός του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας είναι το  θερμοκήπιο για την ανάπτυξη του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων», σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ στο Ερωπαϊκό Κοινοβούλιο.



«Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχονται να επιβεβαιώσουν, δυστυχώς, την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο συνδυασμός του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας είναι το  θερμοκήπιο για την ανάπτυξη του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων», αναφέρει στη δήλωσή του ο  Γ. Κουμουτσάκος.

«Είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από τη Μακεδονία»
Ακόμα μια αντίδραση ήρθε από την ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, η οποία απάντησε σε έντονο ύφος στον σκοπιανό ΥΠΕΞ.

«Θα μιλήσω Ελληνικά, καθώς είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία. Και όπως καταλαβαίνετε θα απαιτούνται διαρκώς διευκρινήσεις για αυτά τα ζητήματα ταυτότητας που ανακύπτουν, από λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεων μας, αλλά και από όσα πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε ως προς τα Μακεδονικά μας προϊόντα και την χρήση του όρου», είπε η Εύα Καϊλή.

Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής ρώτησε τον Νικολά Ντιμιτρόφ αν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη να διορθωθεί το παράδοξο να υπάρχει άλλη ονομασία για την χώρα και άλλη στην ταυτότητα τους. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει μια επιτροπή που θα επιλύει όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν στην πορεία, αλλά και αναγνώρισε το ότι είναι μια διαλλακτική κυβέρνηση που αναγνώρισε ότι πρέπει να αρθούν στην επιθετική ρητορική τους και το Σύνταγμα τους οι αλυτρωτισμοί.

«Με την ιδιότητα μου ως πρόεδρος του ΝΑΤΟ στο ΕΚ, επιτρέψτε μου να σας διορθώσω όταν λέτε πως συμβιβάζεστε και εσείς για να σας επιτρέψουν οι Έλληνες την είσοδο στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν είναι οι γείτονες σας που επιμένουν να λυθεί, αλλά όλοι οι σύμμαχοι, όταν έθεσαν υπό αίρεση αυτή την συμφωνία αν δεν γίνει συνταγματική αναθεώρηση. Έτσι θα δεσμεύει εσάς και την όποια επόμενη κυβέρνηση σας, πως δεν θα εσωτερικευθεί στην συμμαχία οποιαδήποτε διένεξη», είπε η Εύα Καϊλή.

«Είμαστε τυχεροί που η κυβέρνηση σας προσπαθεί να λύσει χρόνια ζητήματα, αλλά οι λαοί μας συνεργάζονταν οικονομικά έτσι κι αλλιώς παρά τα ζητήματα που έμεναν ανοικτά, ενώ οι πολίτες των δύο χωρών στην καθημερινότητα τους είχαν καλή σχέση ανέκαθεν», του είπε η ευρωβουλευτής.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι θέλει λύση, αλλά «με σεβασμό και χωρίς καπηλείες».

Ωστόσο, η προσεκτική αυτή διατύπωση δείχνει τη διχογνωμία που επικρατεί στις τάξεις τους Κινήματος Αλλαγής.

«Είμαι Μακεδόνας»
Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε πως «Είμαι Μακεδόνας» και πρόσθεσε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Ν. Ντιμιτρόφ ανέφερε, ωστόσο, ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

http://www.in.gr,  (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου