Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ! ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ 4 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ!

pronews.gr
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν, σε αιματηρό συμβάν  με πυροβολισμούς στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Η...


αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό» από τον εκπρόσωπο των γαλλικών αρχών ασφαλείας, καθώς ο ύποπτος δράστης βρισκόταν στη λίστα με τους υποψήφιους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ενημερώνεται διαρκώς για τα γεγονότα στο Στρασβούργο, όπως και ο Γάλλος εισαγγελέας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης «χτύπησε» σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι ο ένοπλος πυροβόλησε «πολλές φορές» σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας. Ο τουρίστας δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ σε φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί διακρίνονται να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, ενώ καλύπτονται σε κτίρια.

"Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση", ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Όπως αναφέρει στη διαδικτυακή έκδοσή της, η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ.

Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.
Gunfire in Strasburg, France. Military personnel opened fired after an "armed man attacked them" apparently. Unclear what's going on or if it's anything to do with recent protests.

(Follow @HMSouBRBR for updates on this)
---------------------------------
Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Camille Belsoeur, μέσω Twitter μεταδίδει ότι βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό και είδε στρατιώτες να σκοτώνουν έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να τους σημάδευε.
Ο ίδιος υπάλληλος έγραψε πως είδε αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να τρέχουν στους δρόμους.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του αμέσως μετά το «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας», όπως το χαρακτήρισε. 
Το περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα πριν την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο. 

Βίντεο που εικονίζει τουλάχιστον ένα άτομο να κείτεται στο έδαφος έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.


-----------------------
🔴🇫🇷 ALERTE : Première vidéo de la scène à . Plusieurs personnes au sol après des coups de feu. La police fait évacuer la rue saint Hélène et la place . Des militaires sont sur place. Des ambulances affluent sur les lieux concernés.
718 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
-------------------------------
-----------------------
----------------------------


According to an Italian Member of the European Parliament (MEP) at least 2 women have been shot. Unclear if they were killed or wounded.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου