Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ!

Την έντονη αντίδραση του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα προκάλεσε...


απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις περιουσιών που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ολυμπιονίκης εκφράζει την αγανάκτησή του "για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους" και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές και να πράξει τα δέοντα.

Παράλληλα, καλεί "την κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω υπουργική απόφαση και να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιo.


Αναλυτικά η δήλωση του Πύρρου Δήμα:
«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου