Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: "ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ"! "ΓΙΑ, ΓΙΑ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ...Ο,ΤΙ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ"!

Μοιάζει με αστικό μύθο, αλλά δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα. Ο Τσίπρας είναι το υπάκουο σκυλάκι της Μέρκελ και...

εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές της Καγκελαρίου! Όπως και με τους λαθρομετανάστες, έτσι και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Γερμανία αποφάσισε και πίεσε την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα δίνει τεντολές για να περάσει και από τη Βουλή. \Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το newsbomb.gr:
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αναμένεται να είναι διήμερη και έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιανουαρίου 2019. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στη χώρα μας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. (σ.σ. η ίδια είχε επισκεφθεί την Αθήνα δύο φορές επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά).

Ο λόγος της επίσκεψης είναι προφανής, καθώς η άφιξή της συμπίπτει με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ολοκληρώνεται στη βουλή των Σκοπίων η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πλέον οι όποιες πρωτοβουλίες θα μεταφέρονται στην Αθήνα, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες για να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε βρεθεί στα Σκόπια την παραμονή του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Μέρκελ έρχεται να διατρανώσει τη βούληση της Γερμανίας, ώστε να «τελειώνει η ιστορία με τις Πρέσπες», μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζονται τόσο η ίδια όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με απλά λόγια, τα Σκόπια δεν είναι Ελλάδα: οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει «Μέρκελ», καθώς το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου όπως και αυτό του άλλοτε Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιβολή της πιο σκληρής και αιματηρής λιτότητας στη χώρα μας κατά την περίοδο των Μνημονίων, η οποία οδήγησε την πλειονότητα των πολιτών σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά, η κυρία Μέρκελ δεν αγάπησε ξαφνικά τη χώρα μας ούτε φυσικά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Έρχεται απλώς να παράσχει στήριξη στον πρωθυπουργό, πασχίζοντας να πείσει τους πάντες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.

Μόνο που η ίδια δείχνει να αγνοεί πως το κλίμα στη χώρα μας απέναντι στο «deal» Τσίπρα – Ζάεφ είναι ιδιαίτερα αρνητικό κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του κόσμου, που πλέον ξεσπούν σε κάθε δυνατή ευκαιρία στη θέα βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου