Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: "ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΚΑΤΟΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ"!!!

Έκρηξη της Νέας Καμένης (τμήμα του ηφαιστείου της Σαντορίνης) θα μπορούσε να δημιουργήσει υποθαλάσσια κατολίσθηση και τσουνάμι...

παρόμοια με της Ινδονησίας στο μέλλον, τόνισε ο Κώστας Συνολάκης.

Η Νέα Καμένη ή παλιότερα και Νέα Καϋμένη, «το ηφαίστειο» για τους ντόπιους, είναι ηφαιστειογενές νησί στο κέντρο της καλδέρας της Σαντορίνης, το οποίο άρχισε να δημιουργείται το 1570 (ή 1573), με την δημιουργία αρχικά της Μικρής Καμένης και αποτελεί το πιο πρόσφατα δημιουργημένο τμήμα ξηράς στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η έκταση του σήμερα είναι 340 εκτάρια και το ψηλότερο σημείο του είναι 127 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το μέγεθος της έκρηξης του ηφαιστείου Κρακατόα, η οποία πυροδότησε το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, θα συμβεί στο απώτερο μέλλον στη Σαντορίνη, λέει ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης.

“Η ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το τσουνάμι είναι αυτού του είδους που μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια στη Σαντορίνη και να προξενήσει μια υποθαλάσσια κατολίσθηση” εξηγεί ο κ. Συνολάκης στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου