Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ....ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!


ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου  
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία είναι αδέλφια δίδυμα. Η μια εξουσιάζει την άλλη. Καμιά τους δεν θέλει να κοπεί αυτός ο ομφάλιος...

λώρος που δημιουργεί τερατογεννήσεις. Κατά το παρελθόν, πολλοί εν δυνάμει Πρωθυπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων, είχαν εξαγγείλει την κοπή αυτού του ομφάλιου λώρου, αλλά όταν έγιναν Πρωθυπουργοί, δεν το τόλμησαν! 
Ας πούμε επί παραδείγματι, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ως αξιωματική αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα στην 76η ΔΕΘ είχε υποσχεθεί το διαχωρισμό “της Σκύλας από τη Χάρυβδη”, εν τούτοις μόλις έγινε Πρωθυπουργός φρόντισε να τοποθετήσει Υπουργό Δικαιοσύνης τον πρώην Πρόεδρο των Δικαστών και των Εισαγγελέων Μπάμπη Αθανασίου!
Αυτού του πάγιου κανόνα, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος, αφού έκανε υπηρεσιακή Πρωθυπουργό (Αύγουστο 2015) - την πρώην Πρόεδρο των Δικαστών και Εισαγγελέων (2012-2015) και ακολούθως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (2015-2017) - Βασιλική Θάνου, στην συνέχεια της ανέθεσε την άμισθη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στο Μαξίμου (Ιούλιος 2017)!
Ωστόσο προ ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας διόρισε την Βασιλική Θάνου στη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού! Μια θέση παχυλώς αμειβομένη!
Η οποία Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρείται ότι είναι μια Ανεξάρτητη (;;;) Αρχή που σκοπό έχει την διαφύλαξη των αρχών του ανταγωνισμού! Και η οποία έχει τριετή διάρκεια!



Η Θάνου καταγγέλλει τη Θάνου…

Αλλά, ας θυμηθούμε τι έλεγε το 2009 η πρώην δικαστικός και νυν πολιτικός Βασιλική Θάνου για την θέση της Ανεξάρτητης (;;;) Αρχής που σήμερα κατέχει:
«Οι καρέκλες του προεδρείου είναι τιμητικές και δεν προσφέρονται ως εφαλτήριο για άλλες προσωπικές επιδιώξεις (χα, χα, χα!). Η αποδοχή θέσης σε Ανεξάρτητη Αρχή δημιουργεί “εύλογα” την πεποίθηση περί “προϋπάρχουσας συναλλαγής. Ο δικαστικός λειτουργός επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότησή του να διαφυλάσσει τόσο την προσωπική του αξιοπρέπεια, αλλά και πρωτίστως, το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να μας εμπιστεύονται»!
Εδώ εύλογα θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε την κ. Θάνου, αν υπήρξε η οποιαδήποτε συναλλαγή! Και βεβαίως εννοούμε, πολιτική! Εάν διαφυλάσσεται το κύρος της Δικαιοσύνης με το να αναλαμβάνει μια έμμισθη θέση μιας Ανεξάρτητης Αρχής!

Καταψήφισαν την κ. Θάνου, ΝΔ, ΔΗΣΥ και “Ποτάμι”…

Η έγκριση της κ. Θάνου ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, έπρεπε να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Στην οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και πολυμέτωπη επίθεση από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, του κόμματος της ΝΔ! Όπου, ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε:    
«Για την ΝΔ η συγκεκριμένη πρόταση είναι προκλητική και απαράδεκτη. Υπονομεύει την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Γεννά ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Αρχής και λέμε από τώρα ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση»!
Για να έρθει η “πληρωμένη” - αλαζονική απάντηση της πολιτικού Βασιλικής Θάνου, που αναιρεί τη δικαστικό Βασιλική Θάνου:
«…δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ…»!
Επίσης, έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τα κόμματα της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” και του “Ποταμιού”! Τα οποία τελικά, μαζί με τη ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για το διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού!  

Ψήφισαν τη Θάνου η “Χρυσή Αυγή” και η “Ένωση Κεντρώων”…

Αλλά η πολιτική βόμβα στον διορισμό της κ. Θάνου ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, ήρθε από εκεί που κανένας δεν περίμενε!
Από την “Χρυσή Αυγή” και από την “Ένωση Κεντρώων”, οι οποίοι υπερψήφισαν την επιλογή της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!  
Δηλαδή, ο πατριώτης (σ.σ. σύμφωνα με δήλωσή του) Νίκος Μιχαλολιάκος και ο δημοκράτης (σ.σ. σύμφωνα με δήλωσή του) Βασίλης Λεβέντης, συντάχτηκαν με τις επιλογές του κυβερνητικού εκτρώματος που αποτελούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ!
Συντάχτηκαν λοιπόν, με τους νέο-κομμουνιστές της ολίγον αριστεράς και της ολίγον δεξιάς! Όταν το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”! Αποποιούμενο τις ευθύνες του ναι ή του όχι! Έκανε δηλαδή, αυτό που κάνει πάντα στην πολιτική ιστορία του Τόπου! Να νίπτει μονίμως τα χέρια του ως Πόντιος Πιλάτος!
Αλλά, το ζητούμενο δεν είναι τι έπραξε το ΚΚΕ. Το ζητούμενο είναι η πολιτική πράξη της “Χρυσή Αυγής” και της “Ένωσης Κεντρώων”!
Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση αυτής της απόφασης!     

Οικογενειοκρατία και παλαιοκομματικές νοοτροπίες στη “Χρυσή Αυγή” και την “Ένωση Κεντρώων”…

Πρώτα από όλα όμως, θα σας θυμίσω τι ακριβώς έγραφα στην εβδομαδιαία στήλη μου “Τσουκνίδα” στην Ελεύθερη Ώρα στις 5 Μαΐου 2018:
«Τελικά μετά από πολλούς αγώνες ο Βασίλης Λεβέντης κατάφερε να βάλει στη Βουλή την “Ένωση Κεντρώων” με 9 βουλευτές. Όμως, στην πορεία η βουλευτής Β΄ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. του κόμματος, καταγγέλλοντας τον Βασίλη Λεβέντη για οικογενειοκρατία. Όπως στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη, βουλευτής Β΄ Αθηνών Γεώργιος - Δημήτριος Καρράς καταγγέλλοντας την υπονόμευση του κόμματος από συνεργάτες του Προέδρου! Όμως στις 27 Απριλίου 2018 τρίτωσε το κακό και ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης Γεώργιος Κατσαντώνης, καταγγέλλοντας:
“Ξεκινήσαμε με προσδοκίες στο κόμμα και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Από καιρό υπήρχαν διαφωνίες στο κόμμα, στο οποίο δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί”!
Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε την ηχηρή αποχώρηση από την “Ένωση Κεντρώων” λίγο μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, του προβεβλημένου στελέχους και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Καλλιάνου, που  και εκείνος άφησε αιχμές για “παλαιοκομματικές νοοτροπίες”! Έτσι, βλέπουμε οι καταγγέλλοντες να επισημαίνουν για τις παραιτήσεις τους, λόγους οικογενειοκρατίας, παλαιοκομματικές νοοτροπίες, υπονόμευση του κόμματος από συνεργάτες του Προέδρου!
Δηλαδή, ότι καταγγέλλουν και όσοι αποχωρούν από τη “Χρυσή Αυγή”»!

Αγάπες Μιχαλολιάκου με “αριστερούς πατριώτες” (;;;)…

Να σας θυμίσω επίσης, τι ακριβώς έγραφα στην ίδια στήλη μου στην Ελεύθερη Ώρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2018:
«Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του “Αριστερού Πατριώτη” Αλέξη Οικονόμου:
“Μέλος του ΚΚΕ επί τρεις δεκαετίες  (1975-2001), συνεισέφερε για μια δεκαετία στο υπό διαμόρφωση ρεύμα της Πατριωτικής Αριστεράς, ενταγμένος κομματικά στο ΛΑ.Ο.Σ. ως μέλος της Κ.Ε. και σε διάφορα Επιτελικά Όργανα και επικοινωνιακές δράσεις, αρθρογράφος της Α1 (σ.σ. κομματικής εφημερίδας του ΛΑΟΣ) και περιοδικά, πολιτικός σχολιαστής στο ART – πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ, με δηλωμένες ανοιχτά τις αριστερές θέσεις του και διατήρηση της ανεξάρτητης, κριτικής και “αιρετικής” σκέψης του προς πάσα κατεύθυνση. Μετά την αποχώρηση του από το ΛΑ.Ο.Σ. λόγω στρατηγικών και οργανωτικών διαφωνιών στις 2/11/2016, κινείται πλέον αδέσμευτα κι ενωτικά στον Πατριωτικό Λαϊκό Ριζοσπαστικό Χώρο…»!
…Πληροφορίες που προέρχονται από το πολύ εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, αναφέρουν, πως βρίσκεται πολύ κοντά στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου! Βέβαια αυτή τη στιγμή με μεγάλη διακριτικότητα, αλλά και “οι τοίχοι έχουν αυτιά και μάτια”, και πολλοί στη Χρυσή Αυγή έχουν ενοχληθεί τα μάλα! Μου είπαν επίσης, πως ο “Αριστερός Πατριώτης” γράφει στην τελευταία σελίδα της κομματικής εφημερίδας της Χρυσής Αυγής, το “Εμπρός” που εκδίδει σύζυγος Βουλευτή του κόμματος, με άλλο ψευδώνυμο; Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες; Γιατί αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, συγχαρητήρια στον Νίκο Μιχαλολιάκο που κάνει ανοίγματα προς τον Πατριωτικό Λαϊκό Ριζοσπαστικό Χώρο…
Βέβαια να σημειώσω πως ήδη υπάρχουν δυνατά μηνύματα αντίδρασης της Βάσεως από Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Μάνη, όπως με ενημέρωσαν! Αλλά για σήμερα αυτά! Τις επόμενες ημέρες ίσως έχω κι άλλα σχετικά! Γιατί, όπως λέγει ο λαός μας “το σαλάμι τρώγεται φέτα – φέτα”»!

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

 

Θα μας εξηγήσει τη στάση της η “Χρυσή Αυγή”;


Μετά τα παραπάνω αποκαλυπτικά και με τα οποία σας ενημέρωνα, έσκασε η στήριξη της κυβερνητικής επιλογής Θάνου από την “Χρυσή Αυγή” και από την “Ένωση Κεντρώων”! Δεν θα πρέπει η “Χρυσή Αυγή” και η “Ένωση Κεντρώων” να “αποκαλυφτούν”; Να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους και να τους εξηγήσουν αυτήν την επιλογή τους; Να μας πουν τους λόγους που ψήφισαν ναι;  
Γιατί όλα τα άλλα κόμματα που ψήφισαν ΟΧΙ τοποθετήθηκαν!
Η “Χρυσή Αυγή” θα μας πει γιατί ακριβώς ψήφισε την Θάνου;



Επειδή η Θάνου, ενδεχομένως ελέγχει τη Δικαιοσύνη και ενδεχομένως καθορίζει την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της δίκης της “Χρυσής Αυγής”, που σέρνεται επί σειρά ετών, παρ΄ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα;
Μήπως ενδεχομένως τη “Χρυσή Αυγή”, τη συμφέρει να είναι υπόδικη σε μια δίκη που δεν τελειώνει; Και να καθίσταται έτσι, “αιχμάλωτη” του πολιτικού Συστήματος και της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Γι΄ αυτό δεν αίρεται το απαγορευτικό που της έχει επιβάλλει το Σύστημα των ΜΜΕ; Το οποίο απαγορευτικό βεβαίως, εξυπηρετεί τη “Χρυσή Αυγή” από τη μη δημόσια έκθεση των “σοφών” της;
Αλλά, διαρωτηθήκατε ποτέ, γιατί τα ποσοστά της “Χρυσής Αυγής” είναι παγιωμένα εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν πραγματοποιούν την πολιτική έκρηξη προς τα εμπρός; Όταν έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση μεταπολεμικά, καθώς και τη χειρότερη αντιπολίτευση; Όταν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες  κυριαρχούν τα πατριωτικά κόμματα;
Οι παραπάνω απορίες και σκέψεις μου θα γίνουν πραγματικότητα όταν δούμε να απελευθερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα δεσμευμένα 6 εκ. ευρώ της “Χρυσής Αυγής”, όπως άλλωστε έγραφα, ενημερώνοντάς σας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να απελευθερώσει τον δεσμευμένο λογαριασμό της επιδοτήσεως της “Χρυσής Αυγής”, που όπως μαθαίνω φτάνει τα 6 εκ. ευρώ, προκειμένου να της δώσει δυναμική για να κάμψει την αυτοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη»!
Σύμφωνα και το ευφυέστατο προχθεσινό άρθρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, που απευθύνεται προς τη ΝΔ:
«Τι ήθελαν; Να μας έχουν βάλει φυλακή και να τους ψηφίσουμε κιόλας; Το πολιτικό θράσος στην προκειμένη περίπτωση πράγματι δεν έχει όρια»!
Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και οι συνειρμοί σας!

Θα μας εξηγήσει τη στάση του ο Λεβέντης;

Από τη άλλη μεριά, την ίδια υποχρέωση έχει ο Πρόεδρος της “Ενώσεως Κεντρώων” Βασίλης Λεβέντης! Δηλαδή να απολογηθεί στους ψηφοφόρους του και να τους πει γιατί ψήφισε την Θάνου!
Αφού μας έχει μπερδέψει τελευταία ο Βασίλης Λεβέντης!  
Ενώ είναι ο μόνος που με στεντόρεια δημοκρατική φωνή τάσσεται υπέρ όλων των Εθνικών θεμάτων και κατά της προδοτικής πολιτικής της κυβερνήσεως σε αυτά, εν τούτοις ψήφισε υπέρ της Θάνου!  


Πώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτή η συμπόρευση με την κυβέρνηση των νέο-κομμουνιστών; Έγινε πολιτική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου η “Ένωση Κεντρώων” οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα τάρταρα παρά την επαναστατικότητα της στα εθνικά θέματα;
Γιατί συμπορεύτηκε η “Ένωση Κεντρώων” με την γιαλαντζί αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, τον τσουλήθρα της δεξιάς Πάνο Καμμένο και με την φασιστική “Χρυσή Αυγή”; 
Δεν θα πρέπει να βγει δημόσια ο Βασίλης Λεβέντης και να εξηγήσει το σκεπτικό αυτής της συμπόρευσης;
Τους ένωσε δηλαδή, το Νίκο και τον Βασίλη ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την οικογενειοκρατία και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες; 
Αναμένουμε τις εξηγήσεις σας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου