Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ! ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτικές αποστολές από..

την περιοχή Κιλίς προς τη Συρία μεταφέροντας πυροβόλα όπλα, μονάδες κομάντος και άρματα μάχης. Η μετακίνηση άρχισε το βράδυ και περατώθηκε τις πρωινές ώρες, όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.

Η Τουρκία συγκεντρώνει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά της με την Συρία, στο πλαίσιο των προετοιμασιών της προαναγγελθείσας επίθεσης μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων συμπίπτει με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για την υπογραφή της διαταγής για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει «αργή και εξαιρετικά συντονισμένη» από κοινού με την Τουρκία.

Να θυμίσουμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «διαβεβαίωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή και αυτήν την «διαβεβαίωση» ο αμερικανός πρόεδρος θεώρησε αξιόπιστη και χρήσιμη να την επαναλάβει παρεμβάλλοντάς την στην πολεμική που έχει δημιουργήσει στην Ουάσινγκτον η αιφνίδια απόφασή του.

Διαβάστε  Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Νετανιάχου-Ερντογάν: Είσαι εγκληματίας – Εσύ είσαι τύραννος
«Ο πρόεδρος της Τουρκίας μού έδωσε διαβεβαιώσεις με πολύ ισχυρές εκφράσεις ότι θα ξεριζώσει ό,τι απομένει από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Τα στρατεύματά μας επιστρέφουν στην πατρίδα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ διευκρινίζοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο ομόλογός του είναι ικανός να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου