Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ! ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ! ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, ΠΟΛΛΙΟΥΧΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ!


Του Αγίου Σεβαστιανού σήμερα! Σπάνια γιορτή, ποιος την ξέρει!
Χρόνια πολλά στην κόρη μου και στην μητέρα μου!
Ο Άγιος Σεβαστιανός είναι χριστιανός άγιος και μάρτυρας. Λέγεται ότι θανατώθηκε κατά τη διάρκεια του διωγμού των Χριστιανών που έκανε ο Ρωμαίος...
 αυτοκράτορας Διοκλητιανός. Συχνά, απεικονίζεται στην τέχνη και τη λογοτεχνία δεμένος σε ένα δέντρο και καρφωμένος με βέλη. Αυτή είναι η πιο κοινή καλλιτεχνική απεικόνιση του αγίου. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν θρύλο, ο ίδιος διασώθηκε και θεραπεύθηκε από την Ειρήνη της Ρώμης. Λίγο αργότερα επέκρινε το πρόσωπο του Διοκλητιανού και ως εκ τούτου χτυπήθηκε με ρόπαλα μέχρι θανάτου. Τιμάται στην Καθολική και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Οι λεπτομέρειες του μαρτυρίου του Αγίου Σεβαστιανού πρώτη φορά ειπώθηκαν τον 4ο αιώνα από τον επίσκοπο Αμβρόσιος Μεδιολάνων, στο κήρυγμά του (αριθμός 22) στον Ψαλμό 118. Ο Αμβρόσιος δήλωσε ότι ο Σεβαστιανός ήρθε από το Μιλάνο και ότι είχε ήδη τιμηθεί εκεί εκείνη τη στιγμή. Θεωρείται ως άγιος των ανδρών, ειδικότερα των στρατιωτών και των αθλητών, που φορούν συχνά μετάλλιο του ως ευσεβής. Είναι κοινώς γνωστός ως «Πολιούχος των Αθλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου