Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ "ΠΑΓΩΣΕ" ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ"!

Φουντώνουν οι φωνές στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Σε χθεσινή του ομιλία μάλιστα, ο Thomas Garrett σε μία ομιλία σχετικά με τις εξελίξεις...

στη Μ. Ανατολή,ζήτησε από τον Ν. Τραμπ, είτε να πετάξει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, είτε να την διώξει με την ισχύ των όπλων από την Συρία.


Δείτε την εικόνα:

Turkeys choice - get out of Syria or get out of @NATO!
Well done to @RepTomGarrett for this excellent speech in . We need more representatives like him. He was willing to go to Syria & see what reality is like on the ground.Much respect to you & the wonderful US military

41 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως έχουμε αναφέρει, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να είναι «επίσημα” τουλάχιστον μέλος του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναπτύσσει κάτι παραπάνω από «φιλικές σχέσεις” με δυο μεγάλους εχθρούς της Αμερικής, το Ιράν και τη Ρωσία.
Αυτό εκνευρίζει τις ΗΠΑ και το σίγουρο είναι πως το μέλλον της Τουρκίας στη Συμμαχία, είναι πλέον αβέβαιο.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ – ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Διευκρινίσεις για το ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία έδωσε ο Λευκός Οίκος, απαντώντας στις αναφορές της Άγκυρας και ιδιαίτερα στην επιμονή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιεχόμενο της συνομιλίας των Ντόναλντ Τραμπ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο των G20, στο Μπουένος Άιρες.
«Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στη G20, ο πρόεδρος Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδώσει τον Γκιουλέν» διευκρίνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι «ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι εργάζεται για την έκδοση» του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δύο 10ετίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα του Γκιουλέν αποτελεί ένα μόνιμο «αγκάθι» στις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσιγκτον, με την υπόθεση να περιπλέκεται περαιτέρω μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.
Δημοσιεύματα, μάλιστα, τα οποία αργότερα διαψεύστηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν λόγο για πιθανή έκδοση του Γκιουλέν, προκειμένου η Τουρκία να αποκλιμακώσει τις πιέσεις προς το Ριάντ, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας.
Ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.
Ο Γκιουλέν έχει επανειλημμένως απορρίψει κάθε εμπλοκή, με την τουρκική κυβέρνηση να κλιμακώνει τις προσπάθειες εξάρθρωσης όλων των υποστηρικτών του ιεροκήρυκα.
.pentapostagma.gr

1 σχόλιο: