Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ! ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ! ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ... ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ!!! ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Με απόλυτη μυστικότητα εισαγγελείς έκαναν «φύλλο και φτερό» το...

σπίτι του πρώην υπουργού, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Αιφνιδιαστικές έρευνες κατ΄ οίκον για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου πραγματοποίησε με απόλυτη μυστικότητα στις αρχές της εβδομάδος η Εισαγγελία Διαφθοράς, με εντολή της νέας προϊσταμένης της υπηρεσίας Ελένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική, δίωξη που ασκήθηκε για υποθέσεις εξοπλιστικών, που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατ΄ οίκον για τον πρώην υπουργό, διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αναζητηθούν και να αντληθούν στοιχεία, που μπορεί να είναι χρήσιμα για τις δικαστικές έρευνες που κινούνται τόσο σε επίπεδο Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσο και σε επίπεδο ανακριτικής διαδικασίας από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κλιμάκιο εισαγγελέων εισέβαλαν και έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού -πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα, αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται στο πλαίσιο των ερευνών που περιλαμβάνουν τα πάντα. Λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό και συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του.

Αλλωστε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του,αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Τη νέα ώθηση στις έρευνες για τον πρώην υπουργό, έδωσαν στοιχεία που διαβίβασαν πριν από δύο περίπου μήνες στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία, εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως, απεστάλη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των δύο αυτών λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι δικαστικές αρχές, Εισαγγελία Διαφθοράς και η ανακρίτρια Διαφθοράς, εκτιμούν ότι από το άνοιγμα των εν λόγω λογαριασμών θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού, καθώς αν από τους λογαριασμούς αυτούς, η το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η για δωροδοκία, οι διώξεις που ήδη ασκήθηκαν συμπληρωματικά θα προσωποποιηθούν στον πρώην υπουργό, ο οποίος και θα βρεθεί στη δίνη νέων σοβαρών δικαστικών εξελίξεων.
Πάντως, από τις έρευνες κατ΄οίκον που πραγματοποιήθηκαν, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, αξιολογούν τα ευρήματα και όσα κατέσχεσαν προκειμένου να δουν αν έχουν στα χέρια τους και ευρήματα που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για τις συνεχιζόμενες έρευνες για μίζες στα εξοπλιστικά.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου