Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! ΜΕ 13 ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Καταργούνται συνδικαλιστικές άδειες και ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση συνδικαλιστών – καταργείται μέχρι και το επίδομα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας – μεγαλύτερη...


παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους από 1/1/2018 – Παρελθόν η έκπτωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες – Νέες περικοπές σε φαρμακευτική δαπάνη και έξοδα για παροχές υγείας – Νέο σύστημα τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδρευσης – Πρόγραμμα για το ξεκαθάρισμα των οφειλών της ΔΕΗ – Οδικός χάρτης χαλάρωσης των capital controls – χωρίς βέτο οι ομαδικές απολύσεις

Τουλάχιστον μέχρι το 2021 θα πρέπει η Ελλάδα να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί αν ο δημοσιονομικός πήχης θα πρέπει να διατηρηθεί σε αυτό το ύψος και μετά το συγκεκριμένο έτος.

Το 2018 έχει μέτρα παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε μέχρι τώρα η κυβέρνηση. Και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταργηθούν, και το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα κοπεί κατά 50% μέχρι και το επίδομα που χορηγείτο σε ανέργους πριν προλάβουν να μπουν στην αγορά εργασίας καταργείται για να εξοικονομηθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Καταργούνται φοροαπαλλαγές για να εξοικονομηθούν πάνω από 250 εκατ. ευρώ ενώ μπαίνει νέο μαχαίρι στη φαρμακευτική δαπάνη.

Πολλές οι παρεμβάσεις και στα εργασιακά: καταργείται το δικαίωμα βέτο όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, δεν αλλάζει τίποτα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μέχρι να τελειώσει και το 3ο μνημόνιο ενώ ανοίγει ο δρόμος για την ευκολότερη απόλυση συνδικαλιστών αλλά και την κήρυξη των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές με διαδικασίες εξπρές. Το αφορολόγητο μπορεί να μειωθεί και από το 2019 αν το ΔΝΤ κρίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του 2019.

Και να ήταν μόνο αυτά: το αναθεωρημένο μνημόνιο που πλέον έχει λάβει την οριστική μορφή του μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, συνοδεύεται με ένα μακρύ κατάλογο 140 προαπαιτούμενων εκ των οποίων τα περισσότερα (κοντά στα 90) θα πρέπει να νομοθετηθούν «εδώ και τώρα».

Από τα 140 μέτρα που περιλαμβάνει ο αναλυτικός πίνακας του μνημονίου, ξεχωρίζουν τα εξής:

1.Υιοθέτηση του μεσοπρόθεσμου για την περίοδο 2018-2021 το οποίο θα προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ

2.Περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2019-2021

3.Αύξηση των φόρων ώστε να αποδώσουν 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2020-2021. (είναι η περίφημη μείωση του αφορολογήτου)

4.Ενεργοποίηση συμπληρωματικού πακέτου μέτρων για το 2018. Αυτό θα περιλαμβάνει την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων που υπερκαλύπτονται από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τη μείωση της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ, τη μείωση των εκπτώσεων φόρου (έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου και ιατρικές δαπάνες) κατά 189 ευρώ αλλά και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας που καταβάλλεται σήμερα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Ειδικά το τελευταίο γίνεται για να εξοικονομηθούν 1,5 εκατ. ευρώ το 2018.

5. Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες από το 2018 θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών. Μεταβατικό στάδιο με έκπτωση 15% μόνο για το 2018.

6. Επέκταση της ειδικής εισφοράς που καταβάλλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και για το 2018.

7. Δημοσίευση του οδικού χάρτη για τη χαλάρωση των capital controls μέχρι τις 16 Μαίου.

8. Θέσπιση της διαδικασίας του clawback και σε άλλες κατηγορίες ιατρικών δαπανών που σήμερα δεν υπάρχει με στόχο την περαιτέρω μείωση της ιατρικής δαπάνης.

9. Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δημοσίευση τιμοκαταλόγων, (ενδεικτικών τιμών) δύο φορές τον χρόνο: Μάιο και Νοέμβριο

10.Θέσπιση δικαστικών διαδικασιών εξπρές για την επίλυση θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις απεργίες,

11.Επανεξέταση του συνδικαλιστικού νόμου (1264/1982). Επανακαθορίζεται η λίστα με τους δικαιολογημένους λόγους απόλυσης συνδικαλιστών. Επανεξέταση των αδειών που δικαιούνται οι συνδικαλιστές.

12. Λήψη μέτρων για το ξεκαθάρισμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ και λήψη μέτρων για την αποφυγή της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

13. Θέσπιση καινούργιων κανόνων για την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης 
thetoc.gr (τίτλος: παραλλαγμένος)



1 σχόλιο:

  1. ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ,ΡΑΓΙΑ Ε ΡΑΓΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή