Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ 1,4 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ! ΕΩΣ 110 € ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ! ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΧΘΗΚΕ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ!

Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των εισφορών της προηγούμενης χρονιάς - Μέχρι €110 αύξηση κάθε μήνα

Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου....

Σύμφωνα με νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο - σκούπα που θα κατατεθεί στη Βουλή, η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Με το αδιανόητο σκεπτικό, που προτάθηκε από τους δανειστές, έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση Τσίπρα και θα εφαρμοστεί από το 2018 προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων, περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα έχουν επιβάρυνση στις εισφορές τους μέχρι και 110 ευρώ κάθε μήνα! 

Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

Σχετικά με τις συντάξεις η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους και ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020.

Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν- και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%, επισήμανε η υπουργός Εργασίας στον Real fm, υπογραμμίζοντας: «Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε: «Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας».

«Το θετικό μήνυμα των γαλλικών εκλογών είναι η ήττα της ακροδεξιάς. Χρειάζεται μια ουσιαστική στροφή της κυρίαρχης πολιτικής στην Ευρώπη, χρειάζεται μια κοινωνική Ευρώπη που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαών», σχολίασε η υπουργός Εργασίας. 

Απάντηση στον Βρούτση

Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εργασίας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: « Ο κ. Βρούτσης επικαλούμενος συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, κάνει λόγο για «νέες εξοντωτικές εισφορές».
Προφανώς ο τομεάρχης της ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο ούτε να ακούσει αλλά ούτε και να διαβάσει τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας. Υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους.
Η Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται «κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων».
Όσο για τα «μαγειρεμένα» παραδείγματα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018, δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για το νεολογισμό «μικτό καθαρό εισόδημα».
Κανείς, εξάλλου, δεν αμφισβητεί πλέον -επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες όπως αυτή της ΕΣΕΕ- ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες «κραυγές» της ΝΔ και του τομεάρχη της προ μηνών».
Πρώτο Θέμα (τίτλος: παραλλαγμένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου