Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ 23 ΝΕΚΡΟΥΣ! ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!

Άγκυρα, Τουρκία
Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με 23 νεκρούς και 11 τραυματίες σημειώθηκε στην Τουρκία, όταν λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες...

ανατράπηκε κοντά στην πόλη Μαρμαρίδα.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ένα κίτρινο λεωφορείο στην άκρη του δρόμου, ενώ στο σημείο υπάρχουν ασθενοφόρα. 

Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε γκρεμό.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη, σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του κυβερνήτη της περιοχής.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Hurriyet, οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ το λεωφορείο μετέφερε Τούρκους οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή και όχι τουρίστες άλλων εθνικοτήτων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Κίνα εξέφρασε την «βαθιά του οδύνη» και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται προκειμένου να μην ξανασημειωθούν «τέτοιες τραγωδίες».

«Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα φρένα του λεωφορείου ενδεχομένως δεν λειτουργούσαν» επισήμανε ο κυβερνήτης Τζιτσέκ στο NTV.

Η εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη τον δήμαρχο της Μαρμαρίδας, Αλί Ατζάρ, μίλησε για «λάθος του οδηγού», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Κανένας ξένος τουρίστας δεν σκοτώθηκε, όλα τα θύματα είναι συμπολίτες μας» διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Μούγλας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως γυναίκες και παιδιά που είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη για μια ημερήσια εκδρομή με αφορμή την αυριανή Γιορτή της Μητέρας.

Ο οδηγός του λεωφορείου, όπως και το ζευγάρι που οργάνωσε την εκδρομή, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, μετέδωσε το πρακτορείο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου