Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: "ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ"!!!

Ο Αλβανός (Κοσοβάρος) οπλαρχηγός τζιχαντιστής της οργάνωσης ...


Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Λαβντρίμ Μουχατζερί απείλησε με έναρξη τζιχάντ (ιερού πολέμου) στο έδαφος της Αλβανίας.Ο Λαβντρίμ Μουχατζερί, πρώην υπάλληλος στην αμερικανική βάση στο Κοσσυφοπέδιο, κατάγεται από το Κατσάνικ του Κοσόβου και έγινε «διάσημος» παγκοσμίως από τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πόζαρε με κομμένα κεφάλια Σύρων κυβερνητικών.

Ο Μουχατζερί είχε εμφανιστεί και σε ένα βίντεο στο οποίο ανατίναξε με αντιαρματική ρουκέτα αιχμάλωτο δεμένο σε στύλο.

Ο Μουχατζερί είναι ο αρχηγός των Αλβανών τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Μουχατζερί απείλησε ότι οι τζιχαντιστές του θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Αλβανία με μαχαίρια και με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Η αλβανική Gazeta Dita, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, δημοσιεύει διαλόγους, που πραγματοποιήθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων, μεταξύ του δημοσιογράφου των Τιράνων, Μουχάμεντ Βέλιου, με Αλβανό εκπρόσωπο του ISIS, τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Αλμπάνι, που όπως λέει εργάζεται στο «υπουργείο Τύπου του ISIS».

Σκοπός του Αλβανού δημοσιογράφου ήταν να πάρει συνέντευξη από τον Λαβντρίμ Μουχατζέρι, δεξί χέρι του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ορισμένοι διάλογοι από τις επαφές αυτές του δημοσιογράφου Βέλιου και του Αμπού Μουσάμπ Αλ Αλμπάνι, θα δημοσιευθούν σε βρετανική εφημερίδα, όπως λέει το αλβανικό δημοσίευμα, με στόχο να καταδείξει ότι τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter και το Telegram Messenger αποτελούν τα ισχυρότερα όπλα προπαγάνδας και από οποία δίνονται εντολές για επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά και στρατολογήσεις νέων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά κάτι πρέπει να πει ο Αλβανός δημοσιογράφος που «συνομιλεί» τόσο άνετα με τρομοκράτες.

Οι συνομιλίες μεταξύ του δημοσιογράφου και του εκπροσώπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι στα αλβανικά.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι αρκετοί είναι οι Αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, πράγμα επίσης γνωστό.

Η πρώτη επικοινωνία του Αλβανού δημοσιογράφου έγινε στις 7 Απριλίου του 2017, όταν έστειλε πρόσκληση φιλίας στο Facebook σε λογαριασμό που χρησιμοποιείται από τον Λαβντρίμ Μουχατζέρι, ο οποίος δημοσιεύει καθημερινά ειδήσεις για μάχες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και άλλες χώρες.

Πρόκειται για πληροφορίες «από πρώτο χέρι» που προέρχονται από τη Ράκα, τη λεγόμενη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μακροσκελές δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο Αλβανός δημοσιογράφος ζητά από τον εκπρόσωπο του ISIS, Αμπού Μουσάμπ Αλ Αλμπάνι, να του πει πως είναι η κατάσταση στην Ράκα.

Αυτός θα απαντήσει: «Βρισκόμαστε κάτω από πολιορκία απίστων και πολυθεϊστών, αλλά με τη χάρη του Αλλάχ θα παραμείνουμε όρθιοι. Για εμάς δεν υπάρχει τίποτε άλλο από δύο πράγματα: Νίκη ή Μαρτύριο».

Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι Αλβανοί στο Ισλαμικό Κράτος έχουν μειωθεί, αλλά αλβανικής καταγωγής άτομα υπάρχουν και από άλλες χώρες εκτός από την Αλβανία.

Ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Αλμπάνι προειδοποίησε και την αλβανική κυβέρνηση.

«Η αλβανική κυβέρνηση είναι αποστάτης και καλά θα κάνει να μην συνεχίσει να εργάζεται ως μαριονέτα των Σταυροφόρων. Γνωρίζουμε ότι σχεδιάζει να στείλει μονάδες στρατού εναντίον του ισλαμικού κράτος», έγραψε.

Σε συνομιλία που έγινε στις 28 Απριλίου του 2017, ο Αλ Αλμπάνι έστειλε απειλητικό μήνυμα για την Αλβανία:

«Πολύ σύντομα θα αισθανθείτε τον ίδιο πόνο που νοιώθουν οι μουσουλμάνοι στο Ιράκ και τη Συρία… δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για εσάς. Ή θα ασπασθείτε το Ισλάμ και θα ζήσετε με τη Σαρία του Αλλάχ ή θα ζήσετε μέσα στα μαχαίρια και στα αυτοκίνητα – βόμβες», έγραψε.

Τελικά, ο Αλβανός δημοσιογράφος, παρά τις επίμονες προσπάθειές του να ανταλλάξει απόψεις με τον Λαβντρίμ Μουχατζερί, δεν τα κατάφερε. Ο αρχιτρομοκράτης αρνήθηκε οποιαδήποτε συνομιλία – μέσω των κοινωνικών δικτύων- μαζί του.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω ισχύουν και δεν πρόκειται για κάποιο αλβανικό «μυθιστόρημα», η ασφάλεια του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού της Αλβανίας είναι άμεση προτεραιότητα και οι ελληνικές Αρχές καλό θα ήταν να ερευνήσουν εάν υπάρχει κίνδυνος ξεσπάσματος τζιχαντιστικής τρομοκρατίας στη γειτονική χώρα.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου