Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ: "ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΩ"! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ...ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ...ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ"!

«Δε θα υποχωρήσω. Είμαι αυτή που είμαι και πιστεύω αυτά που πιστεύω...

Και δεν αναζητώ ούτε οπαδούς, ούτε θαυμαστές ώστε να κάνω συμβιβασμούς», λέει η συγγραφέας

«Δε θα υποχωρήσω. Είμαι αυτή που είμαι και πιστεύω αυτά που πιστεύω. Και δεν αναζητώ ούτε οπαδούς, ούτε θαυμαστές ώστε να κάνω συμβιβασμούς», αναφέρει η Σώτη Τριανταφύλλου σε μία «σύντομη δήλωση» που δημοσίευσε, απαντώντας στην δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για «υποκίνηση ισλαμοφοβική βίας».

Η συγγραφέας πρόκειται να παρουσιαστεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών στις 21 Ιουλίου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή κείμενό της που είχε δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Athens Voice. Στο επίμαχο κείμενο, η Σώτη Τριανταφύλλου είχε συμπεριλάβει φράση που αποδίδεται στον περιηγητή Μάρκο Πόλο και έχει ως εξής: «Φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι».

Σύμφωνα με την ίδια, η υπόθεση δεν σχετίζεται με το τι είπε ή τι δεν είπε ο …Μάρκο Πόλο, αλλά με το αν έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της, έστω κι αν είναι μειονοτική ή ενοχλητική.

Δείτε παρακάτω την πλήρη απάντηση της Σώτης Τριανταφύλλου

«Η υπόθεση έχει μια φαιδρή πλευρά και μια σοβαρότερη: τη φαιδρή είτε τη βλέπει κανείς, είτε δεν τη βλέπει. Όσο για τη σοβαρή δεν σχετίζεται με το τι είπε ή τι δεν είπε ο… Μάρκο Πόλο, αλλά με το αν έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου, έστω κι αν είναι μειονοτική ή ενοχλητική.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα την έχω εκφράσει σε πλήθος άρθρων καθώς και στο δοκίμιο «Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ένταξη, αφομοίωση». Ο ενάγων ίσως έβρισκε πολύ περισσότερες αφορμές να εξοργιστεί στο βιβλίο απ’ ό,τι στο άρθρο. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οκνηροί: διατρέχουν στα γρήγορα ένα αρθρίδιο, αλλά τους πέφτει πολύ να μελετήσουν ένα βιβλίο 400 σελίδων.

Για το περιεχόμενο του βιβλίου και των άρθρων μπορούμε να συζητάμε επί μακρόν, αλλά δεν είναι αυτό το επίδικο θέμα. Ωστόσο, επισημαίνω με την ευκαιρία ότι το Ισλάμ δεν είναι φυλή ώστε να τίθεται ζήτημα ρατσισμού: είναι θρησκεία και μάλιστα θρησκεία με πολιτικό πρόγραμμα. Πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν τη φυλή με τη θρησκεία ― η ανάλυση είναι λανθασμένη από την αφετηρία της.

Δεν είναι το μοναδικό λάθος: οι πολιτικώς ορθοί ― οι οποίοι είναι κάθε άλλο παρά «ορθοί» ― τροφοδοτούν με τον φανατισμό τους ρατσιστικά, ομοφοβικά και κοινωνικά υπερσυντηρητικά αισθήματα και εκδηλώσεις.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσω ― είμαι αυτή που είμαι και πιστεύω αυτά που πιστεύω. Και δεν αναζητώ ούτε οπαδούς, ούτε θαυμαστές ώστε να κάνω συμβιβασμούς. 

See you in court.»
http://www.protothema.gr/ (τίτλος: παραλλαγμένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου