Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΦΥΛΟΥ! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟ!

Ο Nikki και η Louise Draven από το Middlesborough δεν πιστεύουν στην επιβολή ενός φύλου σ’ ένα παιδί, ιδιαίτερα όταν κανένας από τους γονείς του δεν «υποστηρίζει» το φύλο που γεννήθηκε.

H Louise γεννήθηκε άντρας αλλά έγινε γυναίκα, ενώ o Nikki γεννήθηκε ...


γυναίκα, αλλά ταυτόχρονα ταυτίζεται τόσο με τους άνδρες όσο και με τις γυναίκες. Μερικές φορές ντύνεται σαν άνδρας ενώ άλλες φοράει ψηλά τακούνια και κραγιόν.
Ο γιος τους, ο Star, θεωρεί τη Louise ως μητέρα του, παρόλο που είναι ο βιολογικός του πατέρας, ενώ ο Nikki – τον οποίο λέει ο Star μπαμπά – είναι η βιολογική του μητέρα.
Nikki (right) and Louise Draven (left) with their son Star, four, who they are raising not to be
Οι Dravens, οι οποίοι παντρεύτηκαν σε μια παγανιστική τελετή το 2012, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη άφυλη οικογένεια της Βρετανίας.

“Κανείς από μας δεν υποστηρίζει το φύλο με το οποίο γεννήθηκε,” είπε η 30 χρονη Louise. “Ούτε το παιδί μας θέλουμε να περιορίζεται από αυτό.”

Στον Star αρέσει να φοράει μακιγιάζ, να βάφει τα νύχια του, να παίζει με κούκλες και να φορά τόσο αγορίστικα όσο και κοριτσίστικα ρούχα.
Όταν ξεκινήσει το σχολείο τον Σεπτέμβριο, θα φορέσει μια αγορίστικη στολή, αλλά έχει πάρει κι ένα ροζ γιλέκο και ροζ κάλτσες.

Και το ίδιο το παιδί λέει ότι δεν ξέρει αν θέλει να γίνει άνδρας ή γυναίκα όταν μεγαλώσει.

“Θέλουμε να του δώσουμε την άνεση να γίνει αυτό που θέλει – εμείς δεν το είχαμε αυτό,” είπε ο Nikki.
“Δεν λέμε ποτέ στον Star ότι είναι αγόρι, του λέμε ότι μπορεί να είναι ό,τι θέλει. Δεν αγοράζουμε συγκεκριμένα παιχνίδια και ρούχα με βάση το φύλο του και τον αφήνουμε να επιλέξει εκείνος αυτό που του αρέσει. Το ροζ είναι ένα από τα αγαπημένα του χρώματα.”
Αποτέλεσμα εικόνας για Nikki and Louise Draven
“Του αρέσει να φοράει κολάν και, λόγω του ονόματός του, αγαπά τα ρούχα με αστέρια.”

“Αγαπά τις κούκλες Barbie αλλά του αρέσουν και τα παιχνίδια που θεωρούνται αγορίστικα, όπως τα αυτοκίνητα.”

“Χρησιμοποιούμε τις λέξεις «αυτός» και «αυτού», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον βλέπουμε περισσότερο σαν αγόρι.”
Ο Nikki λέει ότι παρόλο που είναι η βιολογική μητέρα του Star, το παιδί τον φωνάζει “μπαμπά.”

Η 31χρονη Louise άρχισε να ζει ως γυναίκα ένα χρόνο πριν γεννηθεί ο Star ενώ η πρώτη φορά που ένιωσε ότι ήταν γυναίκα ήταν στην ηλικία των οκτώ ετών.
Star loves wearing pink and playing with dolls and chooses both boys
“Δεν του λέμε ποιος θα είναι. Τον αφήνουμε να μας δείξει ο ίδιος,” είπε η Louise.
Ο Nikki πρόσθεσε: “Όταν πήραμε τον Star για να αγοράσει τη σχολική του στολή, ξέραμε ότι θα χρειαζόταν ανδρικά εσώρουχα γιατί είναι πιο κατάλληλα για το σώμα του.”
Το σχολείο του Star έχει επίσης υποστηρίξει πολύ την ουδετερότητα του φύλου του.
“Οι υπεύθυνοι του σχολείου λένε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν. Φαίνονται χαρούμενοι που έχουν μια οικογένεια χωρίς περιορισμούς,” είπε ο Nikki.
Φυσικά, η ασυνήθιστη οικογένεια παραδέχεται ότι πολλοί άνθρωποι τους κοιτάνε περίεργα στο δρόμο.
Louise (right) was born a man but is transitioning to be a woman while Nikki was born a woman but identifies as both male and female
Πριν από δύο εβδομάδες ένας οδηγός είπε στη Louise: “Θα είχα κόψει το λαιμό μου αν ήμουν σαν κι εσένα.”
“Μερικές φορές υπήρχαν άνθρωποι που μας ακολουθούσαν και μας έβριζαν.”
Παρά τις προσπάθειες του ζευγαριού να μεγαλώσει τον Star ως ουδέτερο από άποψη φύλου, τα άλλα παιδιά επιβάλλουν τις απόψεις τους.
“Ο Star είναι ακόμα στο βρεφονηπιακό σταθμό αλλά έχει ήδη δεχτεί την πίεση άλλων παιδιών. Ήρθε το σπίτι μια μέρα λέγοντας, ‘Δεν μπορώ να παίζω με κούκλες – είναι για κορίτσια.»”
πηγή: trelokouneli.gr 

2 σχόλια:

  1. Τι μέλλον μπορεί να έχουν αυτές οι κοινωνίες;
    Ποιοι σχεδιάζουν το μέλλον των ανθρώπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή