Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ...ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!


Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ συμπεραίνουμε ότι όντως έλαβε χώρο ένα τέτοιο περιστατικό. Το ΓΕΕΘΑ με μια περίεργη δικαιολογία αναφέρει ότι: «Μια ομάδα Μαλτέζων...
τουριστών προσπάθησαν να υψώσουν τη σημαία της χώρας τους για να φωτογραφηθούν δίπλα στο Κάστρο. Οι κάτοικοι που ήταν παρόντες και έτυχαν να δουν το περιστατικό «μπέρδεψαν» τη σημαία με αυτή της Τουρκίας.»

Ταυτόχρονα πηγές του ΓΕΕΘΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δήμαρχος και οι συν αυτώ να μην μετέφεραν σωστά τα γεγονότα, την ευθύνη των οποίων είχαν. Κοινώς, τους έχουν πετάξει το μπαλάκι.

Πάντως, η ιστορία έχει πολλά κενά ενώ υπάρχουν και αρκετές συμπτώσεις. Μόλις εχθές είχε συλληφθεί ο Τούρκος εμπρηστής ο οποίος «αποδείχθηκε» ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ λίγο καιρό πιο πριν Τούρκοι επιχείρησαν να υψώσουν την Τουρκική σημαία στο Λευκό Πύργο. Αυτό επιβεβαιωμένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Ιδού η σημαία της Μάλτας
Στο Καστελόριζο, στις οχτώ περίπου χτες το απόγευμα, δύο άνδρες κατέβασαν την ελληνική σημαία που βρίσκεται κοντά στο κάστρο και ανέβασαν την τουρκική. Κινητοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και την κατέβασε. Δεν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών, τους οποίους ανέλαβαν να βρούνε έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι με πολιτική περιβολή (για να μην υπάρξει αναστάτωση των τουριστών) διεξήγαγαν έρευνες οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Στο Καστελλόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.
Στο Καστελλόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kastamonitis.blogspot.gr οι δράστες είναι πράκτορες της ΜΙΤ που θέλουν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο στο ακριτικό νησί.

Ταυτόχρονα, με ένα νέο μπαράζ Αναγγελιών (NAVTEX) η Άγκυρα «ζεσταίνει» τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Καστελόριζο, καθώς εκτός από άσκηση με πραγματικά πυρά επαναφέρει και πάλι τακτικές αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της Κύπρου.

Αργά χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε τρεις NAVTEX εκ των οποίων οι δυο αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική περιοχή ευθύνης για έκδοση NAVTEX στο Καστελόριζο και η τρίτη την περιοχή ευθύνης της Λευκωσίας για Έρευνα και Διάσωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Liberal, με την NAVTEX 799/17 η Τουρκία αναγγέλλει την διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά στις 22 Αυγούστου στην περιοχή του Καστελόριζου, και με την NAVTEX801/17 που εκδόθηκε αργότερα, δεσμεύει παράνομα την ίδια ακριβώς περιοχή με ταυτόσημες συντεταγμένες για την «ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό πλοίο» στις 20 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα με την NAVTEX 800/17 η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας για την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης για τις 20 Αυγούστου, αμφισβητώντας ευθέως την περιοχή ευθύνης της Κύπρου για SAR.

Την Παρασκευή η Τουρκία είχε αναγγείλει και πάλι άσκηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στην περιοχή που παράνομα έχει δεσμεύσει για τις σεισμογραφικές έρευνες του Barbaros και όπου η Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιούσε πολυεθνική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αμφισβητήσει όχι μόνο την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχής ανατολικά των ορίων των χωρικών υδάτων των 12 ν.μ.

Η «επιστροφή» στην προκλητική τακτική των αμφισβητήσεων στο Καστελόριζο μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» του θερινού μορατόριουμ, το οποίο βεβαίως έχει αλλοιωθεί και συρρικνωθεί τόσο σε ουσιαστικό περιεχόμενο όσο και σε χρονική διάρκεια, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα ,με δεδομένη και την ανακίνηση θέματος Συνθήκης της Λοζάνης και «ανυπαρξίας Θαλασσίων συνόρων» στο Αιγαίο από τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, αλλά και την απειλή του τούρκου υπουργού ενέργειας Αλμπαϊράκ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Τουρκία θα είναι σε θέση με δικό της πλωτό γεωτρύπανο να πραγματοποιεί γεωτρήσεις στις περιοχές που η ίδια θα επιλέξει…

Το περιστατικό στο Καστελόριζο έρχεται λίγο καιρό μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό που σας είχε ενημερώσει το Πενταπόσταγμα, όταν μία παρέα Τούρκων επιχείρησε να φωτογραφηθεί κρατώντας την τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο.

Τους Τούρκους εντόπισε τότε έγκαιρα η ασφάλεια του Λευκού Πύργου ενώ την ίδια στιγμή μία δημοσιογράφος με τη φίλη της που ήταν παρούσες, τους εμπόδισαν να ανέβουν στην κορυφή του Πύργου, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία.

Πιθανότατα οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία!

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη, σύμφωνα με το seleo.gr κάλεσε την ασφάλεια και εμπόδισε τη συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου.

«Αφού τελείωσε η βόλτα και οι φωτογραφίες στο «μπαλκόνι» του Λευκού Πύργου πήραμε την κάθοδο… Κατεβαίνοντας τις σκάλες, στον 4ο όροφο είδαμε μια ομάδα 6-7 ατόμων να ανεβαίνουν προς τον 5ο όροφο ενώ ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του την Τουρκική σημαία. Η φίλη μου κατάλαβε αμέσως τι θα συμβεί και απευθυνόμενη σε εμένα μου λέει:

«Να δεις που θα πάνε επάνω να ανοίξουν τη σημαία και να βγουν φωτογραφίες». Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο της λέω: «Γυρνάμε πίσω» δήλωσε η δημοσιογράφος.

«Αφού λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο περιμέναμε να δούμε πως θα κινηθούν. Στο μεταξύ ενημερώσαμε το προσωπικό ασφαλείας του Πύργου και έφτασε αμέσως. Εκείνη την ώρα ένας εξ αυτών είχε ανοίξει τη σημαία και οι άλλοι τον κύκλωσαν για προστασία.

Τους πλησίασα με προσοχή να μη με αντιληφθούν κι έβγαλα τη φωτογραφία, ενώ το προσωπικό ασφαλείας τους έκανε συστάσεις να μαζέψουν τη σημαία. Χωρίς να δημιουργήσουν ένταση, μάζεψαν την σημαία και αποχώρησαν».

«Έμεινα να καλύπτω τη σκάλα με το σώμα μου που οδηγούσε στην Ελληνική σημαία, ήμουν αποφασισμένη για όλα… Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!» δήλωσε η Ρανια Αγγελακούδη.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Λευκό Πύργο και μετά από την παρατήρηση της ασφάλειας του μνημείου η παρέα των Τούρκων αποχώρησε.

Το περιστατικό είναι άκρως σοβαρό. Από τύχη δεν πέτυχε. Και η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για ακόμη μια φορά. Φανταστείτε να είχαν πετύχει το σκοπό τους τι επικοινωνιακό αντίκτυπο θα είχε…
http://www.pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτα τα καθαρματα,
    τα αηδιαστικα προδοτικα υπαλληλικα πρακτορακια...
    που ειναι ανιδεα, αχρηστα, λεπρο-οβρια σιχαματα,
    και τα βαλαν ταχα να μας κυβερνησουν...
    αυτοι οι πισωγλεντηδες διεστραμμενοι...
    θελουν απο μια (υδρογειο) σφαιρα στο πανω και κατω κεφάλι
    για να συνερθουμε ΕΜΕΙΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !

    Αλλα ο στρατος τα ξυνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή