Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΣ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΓΩ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΟΠΙΚΑ ΝΗΣΙΑ! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ...ΣΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΟΥ!!!

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη
Κυριολεκτικά άφαντη παραμένει η κυβέρνηση την ώρα που η Ελλάδα ...

είναι αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, με τη Ζάκυνθο και την Αττική να έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκατοντάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση και πρωτίστως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι άφαντοι μπροστά στη μεγάλη κρίση.

Από τη στιγμή που ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο από την Παρασκευή και το ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Αττική από το μεσημέρι της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί, συνεχίζοντας τις διακοπές του ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Καμία επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καμία προσπάθεια ενεργοποίησης για να υπάρξει ένας υποτυπώδης συντονισμός. Τα μόνα σημεία «ζωής», τέσσερα μηνύματα στο twitter το βράδυ της Κυριακής με τα οποία ενημέρωνε πως είναι σε επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα, δηλώνοντας εξ αποστάσεως τη στήριξή του στους πυροσβέστες που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούσαν να ελέγξουν τις φλόγες. Πάλι καλά λοιπόν που ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε για το αυτονόητο, ότι επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό. Ακόμα και αυτό αποτελεί είδηση.
Επιπλέον, η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την αργή απόκριση στην πυρκαγιά του Καλάμου και τον κακό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού, κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας και προτάσσει τη ρητορική του οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών σε όλη τη χώρα με στόχο να δημιουργηθεί μία έκρυθμη κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα -ειδικά αυτών σε Κάλαμο Αττικής και Ζάκυνθο. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες» συμπλήρωσε σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter. Εν τω μεταξύ, «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου» βλέπουν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4). Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.
Αυτή η εκδοχή ενισχύεται από την κατάσταση στην Ζάκυνθο τα τελευταία δύο 24ωρα, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούν τέσσερις πυρκαγιές στην Αττική, με μία ιδιαίτερα μεγάλη στον Κάλαμο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικά στον Κάλαμο καίγεται πευκοδάσος, ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις. Για το λόγο αυτό, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με συγκεκριμένες εντολές, είναι στους δρόμους, ενώ για την περιφρούρηση δασών είναι σε πλήρη επιφυλακή και η Αστυνομία, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, εθελοντικές ομάδες και άλλους φορείς. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει για τις επόμενες μέρες στην Εύβοια, καθώς και σε άλλες περιοχές που προβλέπονται ισχυροί άνεμοι. (ΠΗΓΗ:ΜΑΚΕΛΕΙΟ) (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου