Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ! ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ...

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νέες αναζωπυρώσεις σε Μετόχι και Καπανδρίτι - Δεύτερη νύχτα κόλασης στην ανατολική Αττική - Ανησυχία από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ισχυρούς ανέμους - Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής ζει η ανατολική Αττική, εξαιτίας των πυρκαγιών...


που μαίνονται από το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Καλάμου, Βαρνάβα και Καπανδριτίου. Νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς σημειώθηκαν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου στον οικισμό Μετόχι, στη χαράδρα που βρίσκεται στην περιοχή Τριάδες, στα σύνορα Καλάμου – Καπανδριτίου, αλλά και σε δασική έκταση στο Σαλαμίδι Καπανδριτίου.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις των πύρινων μετώπων.
Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.
Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στις 06:00 το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς, τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις.
Τα πρώτα εναέρια που ξεκίνησαν να επιχειρούν στην πυρκαγιά είναι τέσσερα ελικόπτερα και δύο Canadair. Εξάλλου, στα μέτωπα της φωτιά επιχειρούν συνολικά 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες (ΟΤΑ - ΕΥΔΑΠ - Περιφέρεια), επτά μηχανήματα έργου, ενώ πλέον τις προσπάθειες της κατάσβεσης ενισχύει και ο Ελληνικός Στρατός, με 100 άτομα και τέσσερα μηχανήματα.
Τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκονται ανάμεσα στον Κάλαμο και το Μικροχώρι αλλά και σε χαράδρα της περιοχής Τριάδες στο Μετόχι.
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Στις 02:30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.
Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή, αλλά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου