Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ!!! Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο απαλλαγής Χριστοφοράκου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Μέλη αντιεξουσιαστών του “Ρουβίκωνα” έριξαν το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017 μπογιές στα κεντρικά γραφεία της Siemens που...

βρίσκονται στην οδό Αγησιλάου 6-8 στο Μαρούσι. Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε άμεσα ο “εκπρόσωπος τύπου” της Siemens και του Διευθύνοντος Συμβούλου - Προέδρου του γερμανικού Ομίλου στην Ελλάδα κ. Πάνου Ξινή, δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλλογλου!   
Ο οποίος φρόντισε στη φύλλο της “Καθημερινής” την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 να μας ανακοινώσει ότι τελικά οι μπογιές δεν βρήκαν τους ορόφους στους οποίους στεγάζεται η Siemens στο κτήριο Blue Land ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου (;;;), αλλά άλλους ορόφους! Δηλαδή, οι μπογιές έπληξαν όχι τον πρώτο και τον τέταρτο όροφο, όπου στεγάζεται η Siemens, αλλά τις έφαγαν ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος του κτηρίου!  
Τελικά, πόσο άστοχα είναι αυτά τα παιδιά του “Ρουβίκωνα”;; Ή πόσο καλά ξέρει να φυλάσσεται η Siemens με τις “παραλλαγές” που κάνει! Ή πόσο καλά είναι πληροφορημένοι εκεί στην “Καθημερινή” αφού γνωρίζουν τόσο καλά το χωροταξικό της γερμανικής εταιρείας στο κτήριο Blue Land! Και πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει το αντίθετο, αφού όπως πολλές φορές έχουμε γράψει ότι ο Τάσος Τέλλογλου έχει “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στη Siemens;; Όταν είναι τακτικότατες οι συναντήσεις του, στο εν λόγω κτήριο, με τον Πάνο Ξυνή, αλλά και άλλους επιτελικούς υπαλλήλους και συνεργάτες του γερμανικού Ομίλου;;

Είδες η “Καθημερινή”;;


Παρακάτω σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της “Καθημερινής” με τίτλο: Σε λάθος στόχο η πρόσφατη επίθεση του “Ρουβίκωνα”!
“Λάθος στην επιλογή στόχου έκαναν το περασμένο Σάββατο τα μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”. Ενώ πρόθεσή τους ήταν να επιτεθούν στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, τελικά πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη κτηρίου που στεγάζει τα γραφεία τριών άλλων εταιρειών, όχι όμως και της Siemens που – προ τριετίας μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, του ίδιου, πάντως, κτηριακού συγκροτήματος…”! 

Η κυβέρνηση θα “αθωώσει” τον Χριστοφοράκο;;


Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν πως επιτελείς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχουν λάβει την εντολή του, προκειμένου να κάνουν τροπολογία Νόμου φωτογραφική για την επιστροφή και την “αθώωση” του φυγόδικου – κατηγορουμένου πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου!
Γιατί, όπως λένε οι “κακές γλώσσες” ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταβληθεί σε “σκυλάκι κανίς” της γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ!
Από τη στιγμή που η Siemens είναι η βιομηχανική ναυαρχίδα της Γερμανίας! Όταν, όλοι οι πολιτικοί της Βόρειας χώρας δίνουν τακτικά τα διαπιστευτήριά τους στα εργοστάσια της Siemens στη Γερμανία, δηλώνοντας το πόσο καλοί θα είναι μαζί τους! Σε αυτό το παιχνίδι της πλήρους υποταγής δεν διστάζουν να βάλουν στο “παιχνίδι” τους και Προέδρους των ΗΠΑ, αλλά και άλλων ισχυρών χωρών!




Ο Χριστοφοράκος διοικεί ακόμη τη Siemens Ελλάδος!

 

Άλλωστε, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν χαίρει της ασυλίας της γερμανίδας Καγκελαρίου επί τόσα χρόνια, μετά τη δραπέτευσή του από την Ελλάδα;; Δεν χαίρεται την ελευθερία του, απόλυτα προστατευμένος στο Μόναχο;; Τον ενοχλεί κάποιος και δεν το ξέρουμε;; Όταν, δεν ενεργοποιούνται τα διεθνή εντάλματα συλλήψεώς του;; Όταν, οι πληροφορίες μας λένε πως η Siemens του Μονάχου πληρώνει τους δικηγόρους των Ελλήνων και Γερμανών κατηγορουμένων της δίκης των “64άρων”;; Διοικεί λοιπόν ο Χριστοφοράκος ακόμη τη Siemens Ελλάδος ή όχι;;

Τέρμα το κρυφτούλι από τον Πρωθυπουργό!


Η κυβέρνηση θα δείξει πράγματι το αληθινό της πρόσωπο, όταν θα υποχρεωθεί να απαντήσει ο Πρωθυπουργός στα ερωτήματα που του έθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος την 1η Αυγούστου 2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 7766:
1) Θα διερευνήσετε αρμοδίως γιατί ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) κάλεσε το μάρτυρα επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές, εν τούτοις ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας; Από την στιγμή που ο τότε (1997) Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης όταν υπέγραφε τη Σύμβαση 8002/97 με την Siemens, την ίδια στιγμή υπέγραφε και τη Σύμβαση 8004/97 με την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη; Όταν η Σύμβαση ΟΤΕ – Siemens αφορούσε έργο 685 εκατομμυρίων ευρώ και η Σύμβαση ΟΤΕ – Intracom αφορούσε έργο 1,1 δις ευρώ;

2) Ένας από τους ουσιωδέστερους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, είναι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης και ο οποίος είναι εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens  συμμετέχοντας το 1997 του team της γερμανικής εταιρείας στην υπογραφή της Σύμβασης 8002/97 στα γραφεία του ΟΤΕ. Τυγχάνει δε, να είναι εξ αγχιστείας συγγενικό (μπατζανάκης) πρόσωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Από την στιγμή λοιπόν που έχουν καταγγελθεί από τον ίδιο σε αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα, εγκληματικές ενέργειες εναντίον του, γιατί δεν τυγχάνει του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος; Το ερώτημα που τίθεται είναι καίριο, αφού έτσι διασφαλίζεται η προστασία του εν λόγω μάρτυρος και αντίστοιχα η ορθή διεξαγωγή της δίκης και η πληρότητα της αποδεικτικής διαδικασίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 9.10 του Νόμου 2928/2001 μπορούν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μάρτυρος από πιθανή εκδίκηση και εκφοβισμό.
3) Γιατί δεν είναι στους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χάρης Καστανίδης, τον οποίο αντικατέστησε στο Υπουργείο ο κ. Μαντέλης, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ; Από τη στιγμή που ο κ. Καστανίδης κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο άφησε υπονοούμενα λέγοντας: “αρνούμαι να συμμετέχω στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”!
4) Θα ενεργοποιηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ, με ταυτόχρονη ακύρωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, που το αντικατέστησαν; Όταν αυτός ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανένα από τα σημεία του, με ευθύνη της Siemens; Αφού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο όταν τεκμηριωμένα αποδεικνύεται χρηματισμός εταιρείας για να προωθήσει συμφέροντα της, όσον αφορά σε έργα του Δημοσίου θα πρέπει να αποβληθεί από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δραστηριότητα;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και τη πήδημα κύριε Πρωθυπουργέ!!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου