Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΙΓΚΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-"ΒΟΜΒΑ"

Δελτίο Τύπου 37
                                                                             17 Αυγούστου 2017
Ευτελισμός
Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

      Σύμφωνα με το N.3852/2010 (Καλλικράτης) και ειδικότερα στο άρθρο 76   αυτού προβλέπεται,    στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους, η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης(ΔΕΔ) ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
Η ΔΕΔ αποτελείται κατά βάση από εκπροσώπους των φορέων της...

τοπικής κοινωνίας, όπως ενδεικτικά αναφέρονται, ήτοι:
α. Των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.
β. Των επιστημονικών συλλόγων και φορέων.
γ. Των ενώσεων και συλλόγων γονέων.
         δ. Των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. 
ε. Των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών.
       στ. Άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών. 
ζ. Εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων.
η. Δημότες.
        Από τα προαναφερθέντα γίνεται αντιληπτό ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ) είναι ένας νέος θεσμός, ιδιαίτερα δημοκρατικός, που στοχεύει στην ενίσχυση της αμεσότητας της Δημοκρατίας. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την πληθώρα των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων που κατά τον οργανωτικό νόμο συμμετέχουν.
        Στο Δήμο μας έχει συγκροτηθεί η ΔΕΔ και για το έτος 2017 συνήλθε μόνο δύο φορές :
        α. Στις αρχές του 2017 για συζήτηση επί της ανάπλασης των πεζοδρομίων της πλατείας Φανερωμένης, με πολύ μικρή παρουσία δημοτών.
β. Στις 7 Αυγ.2017 και λόγω έλλειψης απαρτίας(παρόντες 3 από τους 50 που είναι η δύναμη της ΔΕΔ), επαναλήφθηκε   την επομένη μέρα ( παρίσταντο 5 μέλη) με μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό(Π/Υ) και το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ) έτους 2018.
Επί των συγκλήσεων της ΔΕΔ θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
·                     Η πρώτη, στις αρχές του 2017, ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχαν δύο τουλάχιστον διαφορετικές και κοστολογημένες προτάσεις για την ανάπλαση, ώστε η επιτροπή να εκφράσει την άποψή της. Με μία πρόταση ουσιαστικά ήταν προαποφασισμένο το αποτέλεσμα.
·                     Η δεύτερη, στις 7 Αυγ. 2017, ήταν υποχρεωτική γιατί χωρίς διαβούλευση δεν επιτρέπεται να εισαχθούν(Π/Υ) και (ΤΠ) για συζήτηση και ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έγινε και αυτή όπως και όλες χωρίς να αποσταλεί η εισήγηση ώστε να μπορέσουν όσα από τα μέλη επιθυμούν να τη μελετήσουν.
·                     Συνεδρίαση με 3 ή 5 μέλη δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το μόνο που προσφέρει είναι άλλοθι στο Δήμαρχο να λέει «κάναμε διαβούλευση» έστω και ήταν μόνο 3 άτομα
·                     Το μήνα Αύγουστο δεν συγκαλούμε την επιτροπή. Για τον (Π/Υ) και το (ΤΠ) κάνουμε σύσκεψη τον Ιούλιο και μάλιστα ενεργούμε με συστηματικό και  σοβαρό σύστημα προσκλήσεων των μελών με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Δεν είδαμε να συγκαλέσετε τη ΔΕΔ για τα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, όπως:
ü    Το κυκλοφοριακό και ειδικότερα για την περιοχή των οδών Υμηττού – Ναυαρίνου που δέχεται καθημερινά τεράστιο φόρτο διελεύσεων οχημάτων.
ü    Τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) των Δήμων Αγ. Παρασκευής, Ζωγράφου και Παπάγου – Χολαργού, που θα υποβαθμίσει τραγικά την ποιότητα ζωής του Δήμου μας, που τελικά θα προσομοιάζει με τη Φυλή.
ü    Την αναζήτηση κατάλληλων οικοπέδων για την κατασκευή δύο τουλάχιστον σχολικών μονάδων που απαιτούνται στο Δήμο μας.
ü    Τη σπατάλη των 300.000 Ε που κάνετε για να αγοράσετε κτίσμα που είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν το χρειάζεται ο Δήμος μας και μόνο εσείς αιφνίδια διαπιστώσατε ότι πρέπει «πάσει θυσία» να το αγοράσουμε. Καλό θα ήταν να ακούγατε και την άποψη της ΔΕΔ για τη σπατάλη σας αυτή.
ü     
Κύριε Δήμαρχε,
Από όλα όσα πιο πάνω με ακρίβεια αναφέρθηκαν γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης(ΔΕΔ) ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, είναι υποβαθμισμένη και δεν λειτουργεί ούτε κατά το πνεύμα ούτε κατά το γράμμα του νομοθέτη.
        Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, παρακολουθούν στενά τις συνεδριάσεις των πάσης φύσεως οργάνων του Δήμου μας και σας καλούν να προστατεύσετε τους θεσμούς,  όπως αυτοί προβλέπονται από το                    Ν.3852/2010 (Καλλικράτης). Εμείς πιστεύουμε στους θεσμούς  αυτούς γιατί θέλουμε την ουσιαστική συμμετοχή των συνδημοτών μας στη διαμόρφωση των αποφάσεων.



13 σχόλια:

  1. Κανένα άλλοθι στους συριζαίους κατσαπλιάδες που μετέτρεψαν τα σχολεία Παπάγου Χολαργού σε γκέτα αναρχοφασιστών καίγοντας και λεηλατώντας την περιουσία του Δήμου μας με την συμπαράσταση των ελεεινών ερπετών του ΣΥΡΙΖΑ . Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δεν θα γίνει ποτέ Άγιος Παντελεήμων . Τα ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ του ANTIFA / CIA καταστρέφουν τα πάντα και τις περιουσίες μας γιατί εδώ στον Δήμο ΛΙΓΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληγή μεγάλη οι καταστροφές από τις συνιστώσες του συριζα . Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου μας που οι περισσότεροι φοβούνται να αναφέρουν .

      Διαγραφή
  2. Στρατηγέ προκειμένου να χτυπήσεις τον Δήμαρχο όχι μόνο με την Μπέκα θα συμμαχήσεις ........... θα βγάλεις φωτογραφία και με τον Τσίπρα όπως με τον Μητσοτάκη .......... Όσοι αδικαιολόγητα απουσίασαν από την Επιτροπή Διαβούλευσης είναι επιεικώς απαράδεκτοι . Προτίμησαν την καλοπέραση και τα μπάνια τους και όχι την Επιτροπή . Έτσι με τέτοιες νοοτροπίες έχουμε χάλια αδιόρθωτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα "προσφυγόπουλα" που θα έλθουν σε λίγες ημέρες στο Α' δημοτικό,δίπλα στο Δημαρχείο,τί θα γίνει;Οι μουσουλμάνοι έχουν ήδη εισβάλει στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη η ευθύνη και των ΟΤΑ και των πολιτών,κυρίως την ώρα της ψηφοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν φέρουν μουσουλμάνους στον Δήμο μας θα καταστραφούμε όλοι μας . Στην Ισπσνία αυτοί οι αθώοι λαθρο πρόσφυγες έσφαξαν δεκάδες νέους ανθρώπους . Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας γράψει δύο λόγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο καιρό οι συριζαίες από τους συλλόγους γονέων θα φέρουν και ιμάμηδες στα σχολεία .

      Διαγραφή
  7. Αυτοί οι πέντε που πήραν μέρος στην Επιτροπή Διαβούλευσης έκαναν πολλές προτάσεις για τον Υμηττό , Δημοτικά έργα και για τις καταστροφές [για πρώτη φορά] σχολείων . Δημοτικής περιουσίας και των σπιτιών μας από αριστερούς σκοταδιστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με δεκάδες φιάλες βουτανίου ήθελαν τα κτήνη οι ισλαμιστές να ισοπεδώσουν το κέντρο της Βαρκελώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θα γίνει εάν οι ισλαμιστές του ΣΦΥΡΙΖΑ χτυπήσουν σχολείο με μικρά παιδιά στον Χολαργό και σφάζουν αδιακρίτως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ωραίο είναι ότι στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης οι αριστεροί απουσίαζαν για τα μπάνια του Λαού και κάνουν και κριτική από τις παραλίες με προτάσεις για το καλό μας.............. Τέτοια ξεφτίλα μόνο αριστερά την βλέπεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχει μεγάλη οργή για τον σκατοσυριζα . Είναι ένα φασιστικό μόρφωμα αληταράδων της βρομο αριστεράς όπου τα τσογλάνια και φλώροι έχουν το πάνω χέρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή