Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΥΠΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ" ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Eνας σκληρός και αιμοσταγής στρατηγός, ο Yaşar Güler, τέως υπαρχηγός..

του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και μέχρι πρότινος διοικητής της Χωροφυλακής αναλαμβάνει σε μία εβδομάδα Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στην θέση του στρατηγού Hulusi Akar.

Ο Güler υπηρέτησε ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και θεωρείται υπεύθυνος για τη σφαγή στο χωριό Uludere στις 28 Δεκεμβρίου 2011 μαζί με τον επίσης νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο Zorlu Topaloğlu.

Στην σφαγή σκοτώθηκαν 34 άμαχοι Κούρδοι, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά σε βομβαρδισμό του χωριού που διέταξε ο Yaşar Güler. Χρεώνεται προσωπικά με περισσότερους από 500 θανάτους Κούρδων, ενώ λέγεται ότι του αρέσει να βασανίζει και να εκτελεί ο ίδιος Κούρδους αιχμαλώτους που συλλαμβάνονται από τις ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής.

Εχει συμμετάσχει ως διοικητής σε περισσότερες από 1000 μάχες ή συγκρούσεις κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. 

Διατηρεί άριστες σχέσεις με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα, παραμένει ένθερμος υποστηρικτής των τουρκικών επεμβάσεων στην Συρία και το Ιράκ και έχει χαρακτηρίσει ως "ελληνική κατοχή" την εθνική κυριαρχία σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου.

Εχει αναβαθμίσει τις ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και δεν διστάζει να εμπλέξει σε επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου και σε κίνδυνο υψηλών απωλειών το προσωπικό που διοικεί.

Αυτός ο αξιωματικός αναλαμβάνει διοικητής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελληνοτουρκικές κρίσεις.

Είναι φανατικός υποστηρικτής της χρήσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την επίλυση "προβλημάτων" με τις γειτονικές χώρες.

Και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την προσωπικότητα και το τι μέλλει γενέσθαι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματαρχών που προήχθησαν σε ταξιάρχους και ανέλαβαν διοικήσεις μεγάλων  σχηματισμών υπηρετούν σε σχηματισμούς ειδικών δυνάμεων στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία με άμεση εμπλοκή στην αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών.

Μια εξαιρετικά μάχιμη στρατιωτική ηγεσία που αδιαφορεί για τις απώλειες προσωπικού, ανάλογη με την εκτόξευση των τουρκικών εξοπλισμών.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου