Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: "ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΚΑΓΙΑ"! ΝΑΙ ΡΕ, ΞΕΦΤΙΛΑ, ΕΝΗΡΗΓΣΕΣ ΑΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Για μια ακόμη φορά προκαλεί ο Τσίπρας προκαλεί τον λαό. Αφού έκανε τα μπάνια του σε εξωτικές νήσους ήρθε να δει τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς και φτάνει στο σημείο να δηλώνει ότι το μέγεθος της καταστροφής ήταν μικρότερο και ότι αποφύγαμε τα χειρότερα! Λες και...

μιλούσε για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπου...αποφύγαμε τα χειρότερα και πάμε προς την ανάπτυξη! Αλητήρια πολιτικά συμπεριφορά. 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεόι από το madata.gr:
Με ελικόπτερο και συνοδεία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, πέταξε πάνω από τις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές στην ανατολική Αττική ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο σημείο της καταστροφής λίγο μετά τις 10 το πρωί και ενημερώθηκε εκ τους σύνεγγυς από τους υπεύθυνους των πολυήμερων επιχειρήσεων για το έργο τους.

Έγινε επιπλέον μία πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, αλλά και ένας πρώτος απολογισμός για το πόσα σπίτια καταστράφηκαν, κάτι για το οποίο επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο ίδιος κατέβηκε στο πεδίο των επιχειρήσεων, όπου είχε συνομιλία με τους πυροσβέστες.

Μέσω ασυρμάτου στο πεδίο των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο κυβερνητικό Μέγαρο με τη συμμετοχή Υπουργών με αντικείμενο τις φωτιές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Μαξίμου.
<iframe width="559" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FPq43XFKEcM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ο πρωθυπουργός μίλησε απευθείας με τους πυροσβέστες μέσω ασυρμάτου, εξέφρασε «αμέριστη συμπαράσταση και απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε», ενώ εκτίμησε ότι έχουν καταστραφεί 15.000 στρέμματα.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, ευτυχώς δεν έχουμε θύματα» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας: «Να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

«Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια» είπε ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεται εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα. Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε» είπε ο πρωθυπουργός προς τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά και που παραμένουν σε απόλυτη εγρήγορση, για να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.
<iframe width="559" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NdVnLKLMG94" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="559" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GeW-GYz06-g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Υπάρχει ωστόσο και ο απολογισμός που κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν περιουσίες να καταστρέφονται.

Είναι τουλάχιστον 20 τα σπίτια που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές.

Παράλληλα οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλες ευθύνες όσων είχαν αναλάβει τον συντονισμό των δυνάμεων, αναφέροντας μάλιστα ότι η κατάσταση δεν εκτιμήθηκε σωστά στην αρχή της πυρκαγιάς και έτσι το μέτωπο ξέφυγε από τον Κάλαμο, πέρασε στο Βαρνάβα για να καταλήξει στο Καπανδρίτι απειλώντας να περάσει μετά το Πολυδένδρι ως την περιοχή της Μαλακάσας.

1 σχόλιο: