Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΤΙΣ 27/9 ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

αναδημοσιεύουμε το άρθρο μας το οποίο αναπαρήγαγαν δεκάδες ιστολόγια, όπως επίσης και η πολύ καλή ηλεκτρονική εφημερίδα της Σοφίας Βούλτεψη "Ελεύθερη Ζώνη" (elzoni.gr)

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!


ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ (το πολύ), 
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩ!

Το πείραμα του ευρώ πέτυχε παταγωδώς. Η Ευρώπη αποδείχθηκε "τσαντίρι στην άμμο" όπως ευφυώς την έχει χαρακτηρίσει ο καθηγητής Παντείου, Νεοκλής Σαρρής. Τσαντίρι στην άμμο, σε όλα τα επίπεδα: Και στην ενιαία εξωτερική πολιτική και στο ενιαίο νόμισμα! 
Μέσα σε 10 χρόνια φάνηκε περίτρανα η ανικανότητα, -κυρίως της Γερμανίας που βρίσκεται στο τιμόνι της Ε.Ε. αλλά και του συνόλου των χωρών της, να διαχειριστούν τις τύχες ενός  κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για 17 χώρες!
Χώρες ανομοιογενείς, κάθε μια με τα δικά της ιδιώνυμα προβλήματα, πολλές από τις οποίες ευρίσκονται στο λεγόμενο ανατολικό μπλοκ. 
Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία, μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια φρόντιζε επιμελώς να αυξάνει τα δικά της και μόνο έσοδα με τη γνωστή μέθοδο της μίζας (βλέπε SIEMENS, οπλικά συστήματα κ.α.), αδιαφορώντας ουσιαστικά για την υγιή πρόοδο του ευρώ! 
Σήμερα το ευρώ έχει καταστεί αναξιόπιστο και πρακτικά καταρρέον νόμισμα. Όλοι οι traders ξεφορτώνονται το ευρώ, προμηθευόμενοι γιεν και δολάρια. 
Η ισοτιμία ευρώ-γιεν διαμορφώνθηκε στο 1 €= στα 102 γιεν ενώ το ευρώ καταρρέει και σε σχέση με το δολάριο 1 €=1,29 δολάρια. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ευρώ αναμένεται να υποστεί καθίζηση σε σχέση με το δολάριο. Υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει στο 1,10!
Σοβαρές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ευρώ δεν πρόκειται να έχει ζωή παραπάνω από 5 χρόνια! 
Οι επόμενοι μάλιστα 6 μήνες είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί για την επιβίωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Ενδεχομένως δηλαδή να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις που θα επισπεύσουν την κατάρρευση του ευρώ. 
Όλα όσα ακούγονται μετ' επιτάσεως για "ισχυρό ευρώ" και για την -με κάθε τρόπο- διατήρηση της Ελλάδος στο ευρώ, εκπορεύονται τους ίδιους τους ευρωπαίους, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν πείθονται ούτε οι ίδιοι για την επιβίωση του ευρώ. 
Το πείραμα απέτυχε παταγδώς. Και, είτε η Γερμανία φύγει πρώτη από το ευρώ είτε η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα ξεκινήσει το ντόμινο της κατάργησης του ειναίου ευρωπαϊκού νομίσματος και της επιστροφής της κάθε χώρας στο τοπικό της νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου