Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ!


Ο δημοσιογράφος, πρέπει να υπηρετεί και να αναζητεί με πάθος την αλήθεια, οφείλει δε να διαθέτει  πλήθος  επιχειρημάτων, προκειμένου να τεκμηριώνει στους αναγνώστες του όσα δημοσιεύει. Εάν δε, αντί για επιχειρήματα και τον λόγο της αλήθειας,  προσφεύγει απευθείας στον χλευασμό, επιδιώκοντας απλά να  διαπομπεύσει και να εξευτελίσει, τότε μόνο τη δημοσιογραφία δεν υπηρετεί. Απλά  την χρησιμοποιεί. Χρησιμοποιεί  το βήμα που διαθέτει, λες και είναι …ξαπλώστρα στην παραλία όπου αράζει για να πετάει πέτρες…
Αυτόν  ακριβώς τον ρόλο ανέλαβε ο Χρήστος Μπαλωτής (φωτό), «δημοσιογράφος-εκδότης» (έτσι υπογράφει)  της εφημερίδας «Σχολιαστής» Αγίας Παρασκευής, ο οποίος στο τεύχος Σεπτεμβρίου, αναρτώντας μια καθαρά πολιτικού περιεχομένου επιστολή του   Βασίλη Γιαννακόπουλου, δημοσίευσε ως φωτογραφία του  τελευταίου, προσωπικό του στιγμιότυπο με το μαγιό του στη θάλασσα (κάτω φωτό)!
Τι άλλο από προσπάθεια γελοιοποίησης και εξευτελισμού του Βασίλη Γιαννακόπουλου από μέρους του εκδότη ήταν η συγκεκριμένη;  Όταν μάλιστα, η επιστολή του Βασίλη Γιαννακόπουλου δημοσιεύτηκε στην ειδική στήλη της εφημερίδος υπό τον υπέρτιτλο «Γνώμες-Απόψεις» και όχι σε κάποια χιουμοριστική-σατιρική σελίδα, η δημοσίευση της φωτογραφίας του με μαγιό σε παραλία, (επαναλαμβάνουμε, σε μια καθαρά πολιτική στήλη), κατέστησε ακόμη πιο σαφή την πρόθεση του  εκδότη  Χρήστου Μπαλωτή να εξευτελίσει τον πρώην Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

 Ο ίδιος ο εκδότης, χρησιμοποιώντας σαθρή και ανόητη επιχειρηματολογία, μετά από καταγγελία του –δικαίως- θιγέντος Γιαννακόπουλου, υποστήριξε ότι… δεν ήταν στις προθέσεις του να τον εξευτελίσει διότι ο ίδιος και η διεύθυνση της εφημερίδος, δεν βρίσκουν ούτε γελοία ούτε υποτιμητική τη φωτογραφία!!! Τότε γιατί και ο ίδιος  ο Χ. Μπαλωτής δεν συνοδεύει τα ενυπόγραφα άρθρα  του με αντίστοιχες προσωπικές του φωτογραφίες σε …ξαπλώστρες ή σε παραλίες;
Παρακάτω βέβαια, ο εκδότης του «Σχολιαστή» επιχειρεί να παρουσιάσει τη φωτογραφία Γιαννακόπουλου με μαγιό στην θάλασσα,  ως… μέρος της σάτιρας που κάνει η εφημερίδα προς όλους  όσοι έχουν διεκδικήσει την δημαρχία στην Αγία Παρασκευή!!!   «Σας καλώ να κατονομάσετε Έναν, έστω και Έναν πολιτικό που διεκδικεί ή διεκδίκησε δημαρχία, έναν πολιτικό που διετέλεσε δήμαρχος και ο οποίος έχει διαφύγει της σάτιρας του Σχολιαστή», σημειώνει ο εκδότης του εντύπου, δείχνοντας ότι τελεί εν συγχύσει!  
Με επιχειρήματα του στυλ …μια στο καρφί και μια στο πέταλο, νομίζει ότι μπορεί να δικαιολογήσει την ανήθικη …δημοσιογραφική μεταχείριση  που επεφύλαξε στον Β. Γιαννακόπουλο!
Και να σκεφθεί κανείς ότι παραπλεύρως του κατάπτυστου δημοσιεύματος Σεπτεμβρίου του «Σχολιαστή», υπάρχει άρθρο του πατρός Μπαλωτή, Ανδρέα, υπό τον τίτλο «Το “Νόμιμο”… το “Ηθικό” και…». Μπορεί να μας πει ο πατήρ Μπαλωτής, ιδρυτής της εφημερίδος, το άρθρο του «Σχολιαστή» με την επιστολή Γιαννακόπουλου  και την δημοσίευση της φωτογραφίας του με μαγιό, ποια …γκάμα καλύπτει; Το νόμιμο ή το ηθικό;

Δεν περιμένουμε απάντηση από τον κο Α. Μπαλωτή (φωτό δίπλα), διότι η …δημοσιογραφική του υψηλότης, δεν καταδέχεται να απευθύνει τον λόγο σε… δημοσιογράφους - μη μέλη της ΕΣΗΕΑ!!!
Ναι, καλά διαβάσατε, το ζήσαμε και αυτό: Στην πρώτη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά τις εκλογές του 2006, ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος, παρόντες ήταν  ο εκδότης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» αλλά και  Α. Μπαλωτής ο ιδρυτής  του «Σχολιαστή». Σε μια διαλογική αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους Βραχιολίδης -Μπαλωτής, ο τελευταίος είπε:
«Δεν κάνω διάλογο μαζί σας κύριε. Πού ανήκετε; Είσθε μέλος της ΕΣΗΕΑ, όπως είμαι εγώ; Αφού δεν είσθε, δεν κάνω διάλογο μαζί σας», για να πάρει απάντηση από τον εκδότη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: «Τότε συνομιλήστε με την Ρούλα Κορομηλά, η οποία είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ»!!!
Ο πατήρ Μπαλωτής προφανώς διακατέχεται από το σύνδρομο του … δημοσιογράφου-κλάσεως επειδή ανήκει στην ΕΣΗΕΑ, κάτι που δεν παραλείπει να αναφέρει σε κάθε τεύχος του «Σχολιαστή».
Ίσως ο κ. Α. Μπαλωτής αγνοεί ότι για τους περισσότερους Έλληνες, το να ανήκει κανείς στην ΕΣΗΕΑ δεν αποτελεί πια τίτλο τιμής αλλά ..καταδίκης. Και αυτό διότι πολλοί από τους  δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ θεωρούνται ότι φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Αν και ευρίσκονται στην πρωτοπορία της καθημερινής ενημέρωσης  αν και εγνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, δεν ενημέρωναν σωστά τον λαό για το πού βαδίζει η χώρα. Πολλοί δε  εξ΄αυτών των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ (δεν εννοούμε τον κο Μπαλωτή) έκαναν την πάπια γιατί τα …έπαιρναν κάτω από το τραπέζι, από την εκάστοτε Κυβέρνηση, ώστε να της στρώνουν το χαλί. Γι’΄αυτό η ενημέρωση του λαού και της χώρας έμεινε στο σκοτάδι.
Οπότε ο κ. Α. Μπαλωτής μην θεωρεί ως τίτλο τιμής το ότι είναι «δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΑ»!
Υπάρχει δε μια παροιμία που λέει «Το σαμάρι δεν κάνει το γαϊδούρι. Το γαϊδούρι φαίνεται μόνο του ότι είναι τέτοιο». Η παραπάνω παροιμία δεν έχει καμία σχέση με τον κο Α. Μπαλωτή. Δεν θα ήταν ευγενές ούτε δίκαιο να του την προσάψουν ως επιχείρημα στο δικό του επιχείρημα, ότι για να είναι κάποιος δημοσιογράφος-επιπέδου, πρέπει να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ!   

1 σχόλιο: