Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΞΥΔΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ...


 Ο επικεφαλής των "Ενεργών Δημοτών" Δ. Νικολάου, κατά την χθεσινή συνάντηση των τοπικών δημοτικών συμβουλίων Παπάγου και Χολαργού, έκανε άνοιγμα για καλή και παραγωγική συνεργασία στον Δήμαρχο Ξύδη! 
Tονίζοντας ότι και οι δύο (Ξύδης-Νικολάου) προέρχονται από τον ίδιο κεντροδεξιό χώρο και ότι ενδεχομένως στις επόμενες δημοτικές εκλογές κατέβουν με ένα-ενωτικό ψηφοδέλτιο, υπό την ηγεσία ενός εκ των δύο (προφανώς ο Νικολάου υπονοεί τον εαυτόν του), ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού δείχνει να αλλάζει στρατηγική και προσεγγίζει την παράταξη  Ξύδη, αφήνοντας  να αιωρούνται διάφορες ερμηνείες σχετικά με τις ευρύτερες πολιτικές επιδιώξεις του για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε Παπάγο-Χολαργό.
Ζητήσαμε από τον Δ. Νικολάου να δώσει σχετικές διευκρινήσεις για το πολιτικό άνοιγμα που έκανε προς τον Δήμαρχο Ξύδη. 
Ο Δ. Νικολάου τόνισε ότι "οι Ενεργοί Δημότες Χολαργού αλλάζουν πορεία και η πολιτική που θα ακολουθήσουν θα είναι μία  παραγωγική αντιπολίτευση που θα βοηθήσει κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για το καλό του Δήμου και θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη στα συμφέροντα του Δήμου".
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Νικολάου συμπλήρωσε: "Ξεχνάμε εντάσεις και αντιπαραθέσεις, δίνουμε χέρι βοήθειας σε επίλυση σημαντικών τοπικών προβλημάτων, όπως το θέμα της «Αγίας Σκέπης». Με  φρέσκιες ιδέες και με επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας πορευόμαστε ήπια και συνετά για έναν καλύτερο Χολαργό-Παπάγου".

Το πολιτικό άνοιγμα και η προσέγγιση Νικολάου προς Ξύδη δεν γίνονται τυχαία.

Ο ίδιος ο Νικολάου είναι ξεκάθαρος, σε συνέχεια των δηλώσεών του: "Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και πιστεύω ότι ολόκληρη η ιδεολογικά προς την κεντροδεξιά παράταξη θα πρέπει να κατέβει με ένα υποψήφιο του Δήμου μας και τότε είναι βέβαιο ότι η παράταξή μας θα διοικήσει για πολλά χρόνια τον Δήμο με θετικά αποτελέσματα".
Ο πολιτικός στόχος λοιπόν του Νικολάου μετουσιώνεται στην κοινή κάθοδο των συνδυασμών "Νέα Πορεία" και "Ενεργοί Δημότες". Αυτό που δεν λέει ευθέως ο Νικολάου είναι ποιος θα ηγηθεί αυτού του νέου σχήματος. Η ερμηνεία βγαίνει από μόνη της: Ο Νικολάου θέλει και πιστεύει ότι θα ηγηθεί ο ίδιος της κεντροδεξιάς παράταξης σε Χολαργό-Παπάγο. Πρώτ' απ'όλα πιστεύει ότι ο Ξύδης, λόγω κόπωσης και ηλικίας, θα αποσυρθεί από τις επόμενες εκλογές.
Θεμιτή η επιδίωξή Νικολάου, όμως λογαριάζει χωρίς τον...ξενοδόχο. Ξενοδόχος βεβαίως είναι ο Ξύδης ο οποίος κρατάει τα ...κλειδιά του ξενοδοχείου και γνωρίζει καλά το παιχνίδι. Το παιχνίδι του πώς να υπόσχεται και τελικά να ...στοίβει σαν λεμόνι αυτούς που επιδιώκουν να λάβουν από τα χέρια του την διαδοχή. 

Τέλος, αναφορικά με την αποκάλυψη-βόμβα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ότι ο Βύρων Πολύδωρας σκέπτεται το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και αν σε μια τέτοια περίπτωση θα απέσυρε την υποψηφιότητά του, ο Νικολάου δήλωσε κατηγορηματικά:
"Τιμώ τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πολιτικό αλλά θεωρώ ότι δεν θα κατέβει στις Δημοτικές Εκλογές και θα προσπαθήσει να παραμείνει στο Κοινοβούλιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου