Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

πηγή: makeleio.gr
dolofonos-parou
Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.
Αυτός που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο 30χρονος που οδηγήθηκε το μεσημέρι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ως ύποπτος για τη ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα. Το γενετικό υλικό του 30χρονου, που συνδέεται από την Αστυνομία με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ταυτοποιήθηκε μετά από εργαστηριακές εξετάσεις με αυτό που βρέθηκε σε αντικείμενα στο σημείο του φονικού.
Η ταυτοποίηση έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και το δείγμα γενετικού υλικού του 30χρονου είναι το ίδιο με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα στο σημείο του φονικού στη Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνείται να αναφέρει οτιδήποτε στους αστυνομικούς και δεν αποδέχεται την συμμετοχή του στην ληστεία.
Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως, διαμένει μονίμως στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει άνεργος. Οι έρευνες τον συνδέουν με την γιάφκα της οργάνωσης στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2010.
Στο παρελθόν φέρεται να έχει καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς» και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα.
Εκείνη την περίοδο - μετά την αποστολή των δεμάτων - βόμβες - είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.
Το βίντεο της ληστρικής επίθεσης είχε δοθεί και στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που «πρόσεξαν» την ομοιότητα του δράστη με τα δεδομένα της υπόθεσης του Αγρινίου πριν από 2,5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου