Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ...ΠΗΔΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ!!!


Εξήντα μέρες προθεσμία σε ζευγάρια που παντρεύτηκαν να δηλώσουν πόσα ξόδεψαν!

Πόσο κόστισε το νυφικό, το εστιατόριο,  οι μπομπονιέρες, τα λουλούδια;Πόσο κόστισε το νυφικό, το εστιατόριο, οι μπομπονιέρες, τα λουλούδια;
Σε νέα μέτρα στρέφεται η κυβέρνηση Μόντι για να πιάσει τους φοροφυγάδες.
Όπως γράφει η Deutche Welle η αρχή έγινε από την Σικελία: τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, καλούνται τώρα να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, δικαιολογώντας τα έξοδά τους.
Πόσο ξόδεψαν συνολικά; Πόσο κόστισε το νυφικό, το εστιατόριο,  οι μπομπονιέρες, τα λουλούδια; Και, πάνω από όλα, εκδόθηκαν όλες οι πρέπουσες αποδείξεις;
Ο στόχος είναι σαφής: να περιορισθεί, και στον τομέα αυτό, η κακή συνήθεια της φοροδιαφυγής. «Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους δεν είναι ξύπνιοι, είναι ασυνείδητοι», επαναλαμβάνει ο Μάριο Μόντι.
Σε μια χώρα, λοιπόν, σαν την Ιταλία, όπου, σύμφωνα με  την μεσογειακή παράδοση, ο γάμος είναι ακόμη, συχνά, η σημαντικότερη ημέρα της ζωής, τα κρατικά ταμεία δεν θα μπορούσαν να αδιαφορήσουν.
Τα ζευγάρια της Σικελίας έχουν τώρα εξήντα ημέρες καιρό για να απαντήσουν με λεπτομερή στοιχεία και αποδείξεις. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 2.500 ευρώ.
Κάποιοι φωτογράφοι, κομμωτές, εστιάτορες και ξενοδόχοι, άρχισαν να χάνουν τον ύπνο τους, και όχι μόνο λόγω καύσωνα.
Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Oικονομικών θα ελέγξει που ζουν οι φοιτητές  οι οποίοι προέρχονται από άλλες πόλεις, οι λεγόμενοι «fuori sede» (εκτός έδρας). Για να διαπιστωθεί, κυρίως, αν έχουν υπογράψει κανονικό συμβόλαιο ενοικίασης ή αν υπάρχει και εδώ, φοροδιαφυγή . Ζητήθηκαν ήδη οι πλήρεις λίστες των φοιτητών, από όλα τα πανεπιστήμια.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου