Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Κατάργηση ΔΟΥ Χολαργού!!!
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από 1/10/2012 η ΔΟΥ Χολαργού καταργείται και συγχωνεύεται με την αντίστοιχη της Αγίας Παρασκευής.
Επειδή πολλοί συνδημότες μας δικαιολογημένα διαμαρτύρονται πως ο Δήμος μας δεν έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η κατάργηση της ΔΟΥ Χολαργού, είμαι υποχρεωμένος να αναδημοσιεύσω το άρθρο που έχει σχέση με την προσωπική μου παρέμβαση η οποία έγινε στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαρτίου 2012, καθώς και ανάλογη ανάρτηση της διαμαρτυρίας μου σε όλα τα τοπικά sites & blogs.
Προσωπικά δεν γνωρίζω εάν η Διοίκηση του Δήμου μετά τη δικιά μου ενημέρωση-παρέμβαση προέβη στις σχετικές ενέργειες και ποιες ήταν αυτές, για να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κατάργηση.   
 
            ΟΧΙ στην κατάργηση της 
ΔΟΥ Χολαργού
Στην τελευταία συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2012 ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη προβλεπόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Χολαργού και τη συγχώνευσή της με την αντίστοιχη  της Αγίας Παρασκευής και ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να προβεί επειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες για να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου.
 Οι κυριότεροι λόγοι που δεν πρέπει να καταργηθεί η ΔΟΥ Χολαργού είναι οι εξής: α) Τόσον οι Χολαργιώτες, όσον και οι Παπαγιώτες, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Αγία Παρασκευή και θα υπόκεινται μεγάλη ταλαιπωρία. & β) Αφού όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι το κάνουν για λόγους οικονομίας δεν έχουν λάβει καθόλου υπόψη ότι, η ΔΟΥ Χολαργού στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του δημοσίου και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ενοίκιο. Αντίθετα η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο είπε: «Μολονότι εκτιμώ πως είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση, διότι η συγχώνευση των ΔΟΥ προβλέπεται από το μνημόνιο, διαβεβαιώνω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι  θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Χολαργού».
                                                                         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου