Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης μας Νίκος Νικολαϊδης, έχει δημιουργήσει ένα ακόμη ενδιαφέρον blog, το  itansansimera.blogspot.gr. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια από την οποία θα δανειζόμαστε το ποια γεγονότα σημειώθηκαν σαν σήμερα, ώστε να θυμόμαστε και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Καλή αρχή λοιπόν! 

 

 

Ο θάνατος του Ροδόλφο Βαλεντίνο (1926)

Στις 23 Αυγούστου του 1926, φεύγει αναπάντεχα από τη ζωή ο πρώτος γόης του βωβού κινηματογράφου Ροδόλφο Βαλεντίνο, σε ηλικία μόλις 31 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο διάσημος ηθοποιός υπέκυψε στο μοιραίο λόγω πνευμονικών επιπλοκών οι οποίες προκλήθηκαν ύστερα από μια απλή επέμβαση σκωληκοειδίτιδας που αρχικά εκλήφθηκε από τους γιατρούς σας γαστρικό έλκος.

Ιταλικής καταγωγής, ο κατά κόσμον Ροντόλφο Γουλιέλμι Ντι Βαλεντίνο -όπως ήταν το πλήρες όνομά του-έφτασε στις ΗΠΑ στις 28 Δεκεμβρίου του 1913. Για να επιβιώσει αναγκάσθηκε να κάνει πολλές δουλειές πριν ξεκινήσει την κινηματογραφική του σταδιοδρομία, στα 1921, με τη συμμετοχή του στην ταινία "Οι τέσσερις ιππότες της αποκάλυψης".

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες που του χάρισαν τεράστια φήμη, αλλά και την άχλη του απόλυτου πρότυπου ενός "λατίνου εραστή". Πολλά χρόνια μετά το θάνατό του, εκατοντάδες θαυμάστριές του προσέρχονταν στον τάφο του Βαλεντίνο, προκειμένου να αφήσουν μερικά λουλούδια στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου